In deze crisistijden is het niet voor iedereen even makkelijk om veel boodschappen te kunnen doen. In dit artikel geef ik enkele tips om wekelijks toch een aardige voorraad in te kunnen slaan voor weinig geld.
In deze crisistijden is het niet voor iedereen even makkelijk om veel boodschappen te kunnen doen. In dit artikel geef ik enkele tips om wekelijks toch een aardige voorraad in te kunnen slaan voor weinig geld.
Goedkope Supermarkten
Het is verstandig om vooraf te bepalen wat je allemaal nodig hebt en vervolgens online om de websites van supermarkten te kijken waar deze producten het goedkoopst zijn. Supermarkten die bekend staan om hun lage prijzen zijn vooral Aldi en Lidl, maar ook de Dirk van den Broek en Jumbo hebben vaak erg goedkope producten in de schappen staan. Deze staan vaak onderin de schappen. Zweer je bij A-merken? Dan kun je je producten het beste bij de Jumbo kopen, hier hebben ze namelijk een laagste prijs garantie.
Elke zondag starten de meeste supermarkten met hun weekaanbiedingen. Hou deze goed in de gaten op de website van de supermarkt, of meld je aan voor een e-mail alert, dan krijg je de aanbiedingen elke week in je mailbox.
Woon je in de randstad? Dan kun je bepaalde producten erg goedkoop inslaan bij de minder bekende supers zoals Tanger Supermarkten (o.a. in Den Haag, Amsterdam, Zaandam en Rotterdam) of Aziatische supermarkten (bijvoorbeeld de Chinese boot in Rotterdam). Bij deze exotische supermarkten kun je vooral terecht voor je vlees, vis, peulvruchten, kruiden, rijst, aardappelen en uien.
Bulk inkopen
Producten die je veel gebruikt en die lang houdbaar zijn kun je het beste in grote hoeveelheden kopen. Denk hierbij aan rijst, pasta gedroogde kruiden en ingeblikt voedsel. Een zak rijst van 20 kilo kun je soms voor minder dan 20 euro kopen. Ook producten die ingevroren kunnen worden kun je het beste in grote hoeveelheden kopen. Denk hierbij aan vlees, vis, groenten, maar ook bijvoorbeeld brood.
De dagmarkt
Elke stad of gemeente heeft wel een markt. Hier liggen de prijzen vaak wat lager dan in de supermarkt. Maar wil je nog minder betalen voor je groente en fruit? Doe dan je markt boodschappen pas op het moment dat de markt begint op te ruimen. Dit is vaak tussen 4 en 5 uur 's middags. Rond sluitingstijd willen de marktkoopmannen vaak zo snel mogelijk naar huis en bieden hun waar dan vaak erg goedkoop en soms zelfs gratis aan. Zo kun je vaak voor maar 5 euro een hele boodschappenkar vullen.
Gratis producten
Tegenwoordig geven steeds meer bedrijven nieuwe producten gratis weg. Dit doen ze vooral om naamsbekendheid te creëren voor het product en om het publiek het product te laten uitproberen. Deze acties worden vaak gedeeld via social media zoals Facebook, maar ook via websites. Een goed voorbeeld hiervan in Kortingisleuk.nl. Hier is een overzicht te vinden van gratis uit te proberen producten. Deze koop je in de supermarkt en reken je netjes af. Vervolgens stuur je je bon op, of je vult online een actiecode in die op de productverpakking staat. Zo krijg je vaak binnen twee weken al het aankoopbedrag teruggestort op je bankrekening. Dat scheelt!
Randstad
In de Randstad en met name in grote steden als Rotterdam, Den Haag en Amsterdam liggen de prijzen voor dagelijkse boodschappen over het algemeen lager omdat er meer geconcurreerd wordt. Woon je elders in het land, maar wil je toch ook goedkoop boodschappen doen? Doe dan eens per maand de lang houdbare boodschappen in één van de grote steden. Je benzinekosten haal je er zo uit!
Alle tips nog even op een rijtje:
- Meld je aan voor e-mailalerts van supermarkt aanbiedingen
- Doe je boodschappen bij de goedkopere supermarkten of kies voor goedkopere producten onderin de schappen. Denk ook aan exotische supermarkten.
- Koop lang houdbare producten in grote hoeveelheden.
- Ga rond sluitingstijd naar de markt.
- Woon je niet in de randstad? Ga dan eens per maand richting één van de grote steden om goedkoop boodschappen te doen.