Heb je zin in lekker gebak, maar niet in de appel- of kwarktaart die je nu al zo vaak gemaakt hebt? Met andere woorden: wil je eens iets nieuws proberen? Ga dan voor de kiwi-munttaart!
Verras je bezoek met deze heerlijke, bijzondere taart. De kiwi-munttaart!
Lekker voor op een feestje, maar ook heel goed voor bij de high tea.
Van de taart kunnen zo'n 12 à 16 punten gesneden worden.
Ingrediënten
– 250 gram ongezouten roomboter
– 250 gram basterdsuiker
– 5 eieren
– 10 gram citroensap
– 300 gram bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– snufje zout
– 1 gepureerde kiwi
– 1 dl crème de menthe
– 1 eetlepel fijngehakte muntblaadjes
Voor de garnering
– 250 gram luchtig geklopte mascarpone
– 2 geschilde kiwi's (in plakjes)
– gesuikerde vruchtjes, munt, slagroom, aardbeien
Bereidingswijze
Klop de boter of margarine luchtig (wit) samen met de suiker. Roer dan de eieren stuk voor stuk erdoorheen. Meng vervolgens de citroenrasp, de gepureerde kiwi en de gehakte muntblaadjes erdoor.
Meng de bloem met het zout en het bakpoeder door elkaar en zeef geleidelijk bij de luchtige boter. Schep het geheel luchtig door elkaar en schep in een beboterde en met bloem bestoven springvorm van 28 cm doorsnede.
Bak het geheel vervolgens in een voorverwarmde oven op 160/170 graden in ca. 1 uur af. Test hierna met een houten prikker of het beslag gaar is. Als de prikker er schoon en droog uitkomt, is de cake gaar.
Laat de cake even afkoelen en keer dan de vorm voorzichtig om, op een taartrek, en laat hem afkoelen. Snijd hem vervolgens met een scherp kantelmes in drie dunne plakken. Leg deze uit en besprenkel met de muntlikeur.
Bestrijk de bovenste en middelste plak met het mascarponemengsel en beleg het met kiwiplakjes. Bestrijk nu weer met mascarpone en druk de plakken op elkaar. Plaats de onderste plak hier weer bovenop en bestrijk het ook met mascarponemengsel bestrijken. Garneer het tot slot met plakjes kiwi en gesuikerde vruchtjes.
Laat het geheel gedurende minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Dien de stukjes vervolgens op en laat het smaken!
Boekje 'High tea, meer dan tee'