Kies voor de beste oplossingen voor een ideale horecavloer. Waar moet je opletten en wat is de beste oplossing. Denk hierbij aan dikte, vloeistofdichtheid, structuur en afwerking.

Horecavloeren de ideale bedrijfsvloer

Bent u bezig met het opzetten van een nieuw restaurant. Of heeft u een oude bedrijfsvloer die moet worden vervangen. Of krijgt u binnenkort een poppodia tot u beschikking waar net even een nieuwe vloer in moet worden gemaakt. Kies uw vloer dan met uiterste secuur voor de juiste vloer die perfect bij uw past. Zo kan je kiezen uit verschillende profielen, verschillende eigenschappen, verschillende kleuren en verschillende manieren van installatie. Denk hierbij aan tegels van verschillende materialen verschillende diktes en bijvoorbeeld gietvloeren. Deze vloeren zijn enorm effectief, verhoudingsgewijs goedkoper maar duren wel langer qua installatie. Dit omdat deze vloer bestaat uit verschillende lagen. In dit artikel wil ik u de verschillende pro’s en cons uitleggen van horecavloeren.

Structuren van een horecavloer

Allereerst moet je natuurlijk uitgaan van jezelf. Wat is de ideale situatie waarin ik wil werken. Denk hierbij aan antislip. Er zijn verschillende vormen van anti slip. Een gladde structuur, een kleine antislip versie en een stevige korrelstructuur. Al deze eigenschappen zijn van uiterst belang. Denk maar aan de verschillende posities en de verschillende doelen van deze plekken. Achter de bar moet het niet te stroef zijn maar je moet ook enigszins kunnen bewegen. Daarom is het handig om daar een lichte antislip tegel neer te leggen. Op de dansvloer is het belangrijk dat er juist kan worden bewogen en eigenlijk een minimale resistentie is van de vloer. Dus een gladde structuur. En uiteindelijk is het in de keuken zelf handig om de korrelstructuur te gebruiken. Dit omdat er hard wordt gewerkt zware apparaten staan en een uiterste controle nodig is.

Vloeistofdichte eigenschappen

Een van de belangrijkste eigenschappen van een nieuwe vloer is de eigenschap van vloeistofdichtheid. Een vloer in de horeca die niet vloeistofdicht is heeft geen functie. Er valt iedere keer olie, water, drinken enz. De vloer moet dan ook heel goed tegen oliën kunnen. Zeker in de keuken is dit enorm belangrijk. Want hier valt geregeld olie op de vloer. Maar ook achter of voor de bar daar wordt wel eens frisdrank gemorst. Al de vloeren hebben deze eigenschappen, zowel de tegels als de gietvloeren.

Schoonmaak

Dat laatste brengt ons dan ook bij de volgende namelijk de eigenschap van het gemakkelijk schoon te maken. Als er tussen de naden van de vloer resten eten of drinken blijven zitten dan is dit niet bevorderlijk voor de efficiëntie van het werk op de vloer. Al de genoemde vloeren bevatten de eigenschap van gemakkelijk schoon te houden.

Dikte van de vloer

De dikte van de vloer is in het algemeen niet erg belangrijk. Echter ligt dit voornamelijk aan de ondergrond van de vloer. Van vloertegels zijn vier verschillende diktes van 6mm tot en met 15 mm dik. En hierbij is het ook belangrijk dat er wordt gekeken naar de functie. De vloeren zijn allemaal geluiddempend  maar de 10mm en de 15mm zijn net even wat beter onderlegd.

Accessoires

Voor de afwerking van een mooie horecavloer verwacht je natuurlijk wel dat hij mooi wordt afgewerkt. Denk aan een mooie holplint of een goed passende vloeistofdrempel of oplooptegel. Dit zorgt er natuurlijk weer voor dat de vloer beter ingezet kan worden en hiermee beter werkt. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in