Leer is een isolerend, slijtvast, waterafstotend en heel erg sterk natuurproduct, deze eigenschappen maken het zeer geschikt om kleding van te maken.

Waarom kiezen voor leer?

Leer is oersterk, heel erg duurzaam, slijtvast en het ziet er ook nog eens mooi uit. Leer is een van de oudste materialen waar kleding van wordt gemaakt en stamt uit de tijd dat indianen het gebruikte om kleding van te maken omdat het bijna niet slijt en tijdens het paardrijden zou een “gewone” broek zeer snel slijten door de wrijving.

Tegenwoordig wordt leer vooral toegepast bij kleding en andere doeleinden waar slijtage een belangrijke rol speelt bijvoorbeeld als bekleding voor meubliair en kleding voor op de motor. Leer is een materiaal dat nooit uit de mode raakt, het word al eeuwen lang toegepast bij het maken van schoenen en jassen. Behalve dat het slijtvast is is het ook nog eens een erg mooi materiaal.

Leer en mode

Leer is ondanks dat het een van de oudste kleding 'stoffen' is nooit uit de belangstelling geraakt en wordt het al eeuwen lang gebruikt voor schoenen, jassen en broeken. Het meest word het nog altijd gebruikt om jassen van te maken. Leren jassen zijn stoer, zitten lekker, en zijn bijna onverwoestbaar. Leer isoleert goed en houdt warmte vast in de winter. De productietechnieken zijn de laatste tijd sterk verbeterd, daardoor is leer tegenwoordig ook nog eens zeer betaalbaar. Vroeger moest je vaak honderden euro’s neertellen voor een leren jas, maar tegenwoordig kun je ze vaak al vinden onder de tweehonderd euro.

Reparatie en onderhoud

Een ander voordeel van leren kleding is dat het bij beschadiging of slijtage gemakkelijk te repareren is. Omdat het leer zelf vaak intact is en vervangbare delen zoals ritsen en voering het vaak eerder begeven dan het leer zelf. Een reparateur kan dergelijke delen van de jas vervangen zodat de jas weer als nieuw is.

Versleten of beschadigd leer is vaak eerder mooier om te zien dan lelijker. Veel leerproducenten bewerken de huiden zelfs met schuurpapier, een hamer of een mes om het een 'verouderde' look te geven.

Als je wilt dat een jas lang meegaat en lang mooi blijft is het zaak deze regelmatig in te vetten met ledervet. Als leer veroudert en slijt nemen de natuurlijke oliën erin af en die kun je aanvullen door het leer in te vetten. Ledervet is bijna overal waar leren kleding, schoenen of meubels worden verkocht te krijgen. Breng het aan met een zachte borstel en laat het een tijdje intrekken tot het niet meer vet is, als je dit regelmatig doet blijft je leren jas jaren mooi en soepel.

Een leren jas kopen

Een leren jas hoeft tegenwoordig niet meer duur te zijn. Op het internet zijn diverse webshops te vinden waar jassen van goede kwaliteit worden aangeboden tegen zeer redelijke prijzen. Omdat je de jas niet kunt passen zoals je dat bij een winkel wel kan is het belangrijk om voor een shop te kiezen waar de jassen zijn voorzien van duidelijke productomschrijvingen en gedetaileerde productafbeeldingen. Een goed voorbeeld van zo’n shop is http://www.leatheronline.nl.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in