Ben jij wel eens in een Fish Foot Spa geweest? Of heb je er nog nooit van gehoord? In dit artikel lees je meer over wat een Fish Foot Spa is en hoe een behandeling in zijn werk gaat.

Fish Foot Spa

Fish Foot Spa is een spa waar je met je voeten in een bak water gaat met daarin honderden visjes. Je voeten worden zo op een natuurlijke manier gepeeld en op reflexologie-achtige wijze"" gemasseerd. De visjes knabbelen aan de huid van je voeten en eten zo het eelt en de overtollige huidschilfers eelt weg. De natuurlijke huidpeeling vereist bij sommige mensen enige gewenning: het is tintelend gevoel aan je voeten.

Garra Rufa visjes

De Garra Rufa visjes komen oorspronkelijk uit de warme wateren van het district Kangal in Turkije. Echter bevinden zich in deze wateren enkel kale rotsen en is er weinig tot geen groen- bodemvoorziening. Ook voedselbronnen zijn er amper aanwezig. Het zijn enkel kale rotsen die aanwezig zijn in het water. Door gebrek aan goede voedselbronnen gingen de visjes op zoek naar nieuwe voedselbronnen.

De huid van de mens bevat veel eiwitten. Doordat de mens in de zee zwemt en er daardoor dode huidcellen in de zee achterbleven, ontdekte de visjes dat de dode huidcellen van de mens een goede voedselbron zijn. De visjes hebben zich bij gebrek aan voedsel zich in de jaren dus aangeleerd om dode huidcellen van mensen te eten. De Garra Rufa visjes zijn uniek want zij hebben een geneeskrachtig enzym (Ditranol) bij zich dat ze tijdens 'het knabbelen' afscheiden. De visjes hebben geen tanden, dus ze knabbelen niet echt maar ze zuigen als het ware de dode huidcellen van je voeten af.

De Garra Rufa visjes kunnen ook anders genoemd worden:

  • Kangal Fish
  • Dr. Fish
  • Cyprinion macrostomus

""

Behandeling en hygiëne

Omdat in de Fish Foot Spa hygiëne centraal staat, zijn de volgende aspecten van belang:

  • Je voeten worden voor de behandeling nagekeken op wondjes, infecties en schimmels. Als je een wondje hebt, kan deze worden afgedekt met een waterdichte pleister. Als je een kalknagel hebt, kan deze worden afgedekt met een 'teenballon'. Mocht je voetschimmel hebben of een open wond hebben, kun je geen behandeling ondergaan.
  • Voor de behandeling dien je je voeten te wassen in een speciale voetenbak die aanwezig is in de Spa.
  • Zorg ervoor dat je je voeten niet hebt ingesmeerd met crème. Dit kan de visjes afstoten.
  • Na de behandeling voelen je voeten heerlijk zacht aan.

Het water waar de visjes in zwemmen wordt continue gezuiverd. Alle vuildeeltjes worden zo uit het water gefilterd. Ook worden er dagelijks monsters genomen om te kijken of het water de hoogste kwaliteit heeft.

De Fish Foot Spa wordt steeds meer een hype in Nederland. Ben je nieuwsgierig geworden? Breng dan ook eens een bezoekje aan een Fish Foot Spa!
 

www.FishSpaCompany.com
www.fishfootspa.nl
http://images.5pm.co.uk/mobdeals/none/bnDH994WAFL.jpg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in