Een zandloperfiguur; denk Marilyn Monroe en je weet over welke lichaamsvorm het gaat. De wulpse vorm van het originele Coca-Colaflesje is gebaseerd op dit model. Een zandloperfiguur suggereert gezondheid en vruchtbaarheid. 

""Bij een zandloperfiguur zijn de schouders en heupen met elkaar in verhouding en ongeveer even breed. Hierdoor is het silhouet in balans. Daarbij is er een duidelijk gedefinieerde taille zichtbaar. Maar welke kleding kies je zodat je zandloperfiguur het beste uitkomt?

1. Laat je rondingen zien

Hoe lekker ze ook zitten, geen zakachtige joggingsbroeken en wijde T-shirts meer, je figuur komt het beste tot haar recht in kleding die je lichaam volgt. 

2. Getailleerd

Let er bij het aanschaffen van tops en jasjes op dat deze getailleerd zijn. Probeer te onthouden dat je steeds je taille moet benadrukken zodat je figuur haar vrouwelijke vormen behoudt.

3. Kokerrok

De kokerrok of in het engels pencil skirt (potloodrok) mag in jouw kast niet ontbreken. Deze volgt de vrouwelijke ronding van je heupen, waardoor de nadruk op je taille wordt gelegd. 

4. Goed passende bh

Aandacht voor een kledingstuk dat onder de kleding zit, klinkt misschien raar, maar veel vrouwen dragen een bh die niet (meer) past. Als de cups te klein zijn, dan creeërt dat een dubbele boezem. Niet flatteus en je lijkt er groter door. Niet het effect dat je wil bereiken.

5. Geen strikjes of ruches

Vermijd te veel drukte op bloesjes of tops. Grote decoraties en een teveel aan stof geven je gewicht en volume waar dat niet nodig is. Grote, drukke prints hebben hetzelfde effect.

6. Niet te casual

Het is voor een zandloper lastig om er overtuigend uit te zien in vrijetijdskleding. Je vorm is eigenlijk te vrouwelijk voor broeken. Kijk of het lukt om er bij informele gelegenheden altijd een schepje bovenop te doen en er tien procent netter uit te zien dan je minder welgevormde medevrouwen.

7. Afkijken bij…

Scarlett Johansson, Sophia Loren, Dita von Teese, Salma Hayek en natuurlijk Marilyn Monroe. Laat je inspireren door de kledingstijl van deze beroemde vrouwen met een zandloperfiguur.

8. Pas kleding aan

De kleermaker is je vriend… Hij of zij kan niet mooi vallende tops tailleren en je kleding goed laten aansluiten op je lichaamsvorm.

Alle tips hierboven zijn natuurlijk maar richtlijnen. Elk lichaam is anders en het is een kwestie van kijken, compenseren en balanceren. Vaak wordt een outfit als 'geslaagd' beschouwd als het lichaam optisch in proportie is. Hoe dan ook, iedereen met een zandloperfiguur kan er goed uitzien!

http://tlc.howstuffworks.com/style/10-fashion-lessons-from-marilyn-monroe.htm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in