Spiegeltje spiegeltje aan de wand.. Hoe word ik de mooiste van het land? Ook wel eens genoeg gehad van al die verschillende manieren van reinigen?  Hierbij de basis voor het reinigen en verzorgen van je huid. Een goede basis is echt het halve werk.

Al die verschillende merken en manieren om je huid zo 'mooi' mogelijk te maken. Veel van deze methoden zijn achterhaald en kosten bovendien veel geld. Maar hoe kies je nou de beste methode voor jouw huid?

Om de goede producten te kunnen vinden zijn er een aantal belangrijke punten waar je aan moet denken:

 • Wat voor huidtype heb je? Laat dit eventueel checken door een schoonheidsspecialiste
 • Wat zijn de behoeften van je huid? Vocht, comfort, anti-age
 • Wat zijn JOUW behoeften? geur, natuurlijk of chemisch enz.

Huidtype vaststellen

Een huidtype vaststellen is lastig. Vaak worden er veschillende types door elkaar gehaald waardoor er niet de juiste producten geadviseerd / gekocht worden. Tip: ga lang een schoonheidsspecialiste en laat er grondig naar kijken, deze mensen hebben er voor geleerd en geven graag advies!

Behoeftes zijn wisselend. Als de huid bijvoorbeeld vochtarm is, kan daar wat aan gedaan worden. Dit is afhankelijk van vele verschillende factoren zoals:

 • Klimaat
 • Voeding
 • Hormonen
 • Stress
 • Verzorging

Ook is het erg fijn als de producten, die je op dat moment gebruikt, lekker aanvoelen en uiteraard ook lekker ruiken. Dit zorgt uitendelijk voor een totaal 'Well-being' moment! Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat er geen chemische toevoegingen inzitten? Niet op dieren getest? 

Reiniging huid

Bij een juiste reiniging van de huid worden werkstoffen uit crémes en serums beter opgenomen. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor afvalstoffen worden afgevoerd. Waarom dus eigenlijk niet reinigen?

Bij elke reiniging (mits dit anders staat aangegeven) bestaat het uit twee stappen:

 1. Reiniging van de huid
 2. Afsluiten van de reinigen

1.  Milk/face wash/face cream. Hierin zijn verschillende opties voor veel verschillende huidtypen. Kies de beste keus voor jouw huid. (Laat je adviseren)

2.  Een lotion. Ook wel toner of mist genoemd. Deze verwijderd de overige reiniging van stap 1, zorgt dat de zuurgraad van de       huid hersteld wordt, legt een voedingsbodem voor de créme. Hierna kan het feest beginnen!

Helaas is één keer reinigen natuurlijk niet genoeg, juist regelmaat is de beste oplossing! Blijf ook voor langere tijd trouw aan één serie / merk, deze producten versterken elkaar namelijk. En dat betekent niet jaren achter elkaar dezelfde producten gebruiken, de behoeften van je huid veranderen altijd! Dus check dit regelmatig. In de winter zijn producten die meer comfort geven aan de huid vaak prettiger en zomers juist het omgekeerde. (Afhankelijk van de behoeftes)

Reinig de huid het liefste 2x per dag:

 • 's Ochtends

Dit is erg belangrijk om je huid voor te bereiden op een dag vol vrije radicalen, UV straling en vele andere vervuilingen. Je huid kan dit alleen optimaal uitvoeren met een goede, schone huid. 

 • 's Avonds

Als jij slaapt kom je tot rust, dat geldt ook voor je huid. Eventuele beschadigingen aan de huid worden 's nachts herstelt. Breng ook een goede verzorging aan, deze wordt beter opgenomen als overdag.

Maar dan is er nog de vraag: Wat is een goed merk?

Merken huidverzorging

Er bestaan geen slechte merken. Er zit wel verschil in maar dat wil niet zeggen dat de duurste altijd de beste is. Werkstoffen kosten geld, hoe meer je wil des te 'duurder' het wordt. Een reinigings milk van één euro kan weinig voedingsstoffen bevatten. Een hoger segment producten doet meer voor je huid, het voordeel aan een hoger segment is dat er geconcentreerde werkstoffen inzitten waardoor ze erg lang meegaan! Dus of ze dan ook echt duurder zijn? Nee.

Tip: Bereid je goed voor voordat je allerlei spullen gaat kopen. Wat wil je? Wat wil je uitgeven? Zo wordt het zoeken een stuk makkelijker! Have fun!

 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in