Veel vrouwen ontharen bepaalde delen van hun lichaam, zoals de benen, oksels en schaamstreek. Dit kun je op verschillende manieren doen: door te scheren, harsen, waxen, gebruik te maken van ontharingscrème of zelfs permanent te ontharen. Alle manieren hebben voor- en nadelen. Belangrijk is dat je een manier van ontharen kiest die goed bij jou past.

Scheren

Scheren is de meest gebruikte manier van ontharen onder vrouwen. Scheren heeft het grote voordeel dat het pijnloos is. Bovendien hoeft scheren niet veel geld te kosten. Toch is het wel belangrijk om een goed scheermes te kopen. Goedkope wegwerpmesjes worden snel bot. Hierdoor zal je huid gaan irriteren en krijg je snel ingegroeide haartjes.

Een nadeel aan scheren is dat de haren snel weer terug groeien. Doordat je ze niet bij de wortel verwijdert maar afsnijdt, worden ze vaak dikker en donkerder als ze weer terug groeien. Scheren maakt je huid heel droog, daarom is het belangrijk gebruik te maken van scheergel. Na afloop kun je de huid het beste behandelen met een voedende crème of bodylotion.

Ontharingscrème

Ontharingscrème is een crème die op de huid wordt aangebracht en de haren na een aantal minuten oplost. Deze crème is niet heel duur, het kost slechts een paar euro. Ook is het pijnloos en makkelijk. Wel kan het zijn dat je allergisch bent voor de crème, controleer dit van te voren door de crème op een klein stukje huid te proberen. Een nadeel aan ontharingscrème is dat de haren niet lang weg zullen blijven.

Harsen en waxen

Harsen is het verwijderen van haar door middel van een vloeibare substantie die hard wordt. Wanneer deze substantie van de huid afgetrokken wordt, neemt het de haren mee. Door het harsen worden de haren helemaal vanaf de wortel verwijderd. Er zijn speciale harsstrips te koop waar de hars al op zit. Je trekt het vel papier dan met de hars van de huid af.

Waxen werkt ongeveer hetzelfde als harsen, alleen haal je deze warme vloeibare substantie van de huid af wanneer hij droog is. Hier heb je geen plakstrips bij nodig. Waxen is zeer geschikt voor gevoelige plekken zoals de oksels en de schaamstreek.

Harsen en waxen kun je thuis doen, maar dit is niet aan te raden. Harsstrips die je kunt kopen bij de drogist vallen vaak tegen en het waxen van je eigen lichaam is meestal erg lastig. Het is daarom aan te raden om dit aan een professional over te laten. Een groot voordeel van harsen en waxen is dat de haren veel langer weg blijven, ongeveer drie tot acht weken. Wel is het wat duurder dan scheren. Het laten harsen van je benen kost bijvoorbeeld tussen de twintig en dertig euro.

Permanent ontharen

Wanneer je voor altijd van je ongewenste beharing af wilt komen, dan kun je kiezen voor permanent ontharen. Dit wordt gedaan met behulp van laseren. Voor permanente ontharing heb je echter wel een aantal behandelingen nodig. Per lichaamsdeel ben je dan enkele honderden euro’s kwijt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in