Iedereen wil oud worden, maar niemand wil er oud uitzien. We willen allemaal onze rimpels verminderen. De basis voor een stralende, mooie huid is een gezonde lifestyle. Daarnaast is dagelijks gebruik van een goede anti-rimpelcreme essentieel. Maar hoe kiezen we nu de beste anti rimpel creme?

Tips voor een jonge, mooie huid

Het klint logisch dat een gezonde levensstijl belangrijk is om er jong uit te blijven zien: niet roken, matig met alcohol,  gevarieerd en gezond eten, minimaal een half uur lichaamsbeweging per dag, 2 liter water per dag, voldoende slaap (ongeveer 8 uur), stress vermijden, voldoende ontspannen, en last but not least: overmatige blootstelling aan de zon vermijden.
 
Helaas is dit niet voldoende om rimpels te bestrijden. We moeten ook aandacht besteden aan onze huidverzorging, zeker als we de 30 gepasseerd zijn. 
 
Het probleem is dat de schappen in de winkels uitpuilen van ontelbare soorten cremes. De juiste dagcreme of anti rimpel creme kiezen lijkt daardoor meer een kwestie van geluk dan van wijsheid.

De slechtste en beste ingrediënten van anti rimpelcremes

Toch is het helemaal niet zo moeilijk om de beste anti rimpelcreme te kiezen voor een mooie huid, als we tenminste de samenstelling van elke creme bestuderen en letten op de aanwezigheid van:
– nutteloze en schadelijke stoffen;
– bewezen effectieve en veilige ingrediënten. 
 
Opmerkelijk is dat ook of juist de bekende merken op het gebied van gezichtsverzorging ingrediënten bevatten die op langere termijn uw huid en zelfs uw gezondheid kunnen schaden. Veel gebruikte, slechte ingrediënten zijn:  parabenen, alcoholen, petrolatum, dioxaan en oxybenzone. Kijk op http://anti-rimpelcreme.blogspot.com als u meer wilt lezen over deze schadelijke stoffen. Het is verstandig altijd goed te kijken naar de samenstelling van de anti rimpelcreme zoals die op de verpakking staat.
 
Er is de afgelopen jaren uiteraard ook veel onderzoek gedaan naar de meest werkzame, veilige stoffen die in anti rimpel cremes kunnen worden gebruikt. Tot de vier beste anti-aging ingredienten die in de beste anti rimpel cremes worden toegepast en bewezen bijdragen aan een mooie huid doordat zij  rimpels bestrijden, rimpels opvullen en/of rimpels verminderen, behoren: 
 
1) Argireline: een veilig, pijnloos alternatief voor Botox dat zonder injecties maar gewoon door het insmeren van de creme door de huid wordt opgenomen.
 
2) Marine collageen, een natuurlijke bron van DMAE. Dit zorgt voor een steviger huid en een subtiel “facelift”-effect. Dit ingredient begint al na 20 minuten te werken.
 
3) Hyaluronzuur: een lichaamseigen en dus veilige stof die de vochtbalans van de huid optimaliseert, oneffenheden en rimpels opvult en de huid haar stevigheid teruggeeft. Overigens is dit exact dezelfde stof die schoonheidsklinieken gebruiken in injecties Restylane en andere fillers.
 
4) Antioxidanten die vrije radicalen onschadelijk maken en zo de huid te beschermen tegen veroudering veroorzaakt door blootstelling aan zuurstof en zon.

Let altijd goed op de samenstelling

Het is niet verbazingwekkend dat de favoriete cremes van Victoria Beckham en Oprah Winfrey resp. argireline (nr 1 in de top 4 van beste ingrediënten) en DMAE (nr 2) bevatten. Deze anti rimpel cremes zijn echter moeilijk verkrijgbaar in Nederland en nogal prijzig (tussen de € 2,60 en € 3,70 per ml). Een goed alternatief dat in ons land gemakkelijk verkrijgbaar is – online via www.anti-rimpelcreme.nl – en dat qua prijs (tussen 60 en 70 cent per ml) en zeker qua ingrediënten (kijk altijd goed naar de samenstelling!) en veelbelovend is, is een anti-rimpelcreme van een nog relatief onbekend merk.
 
De meeste anti rimpelcrèmes bevatten maximaal twee actieve ingrediënten die theoretisch werkzaam zouden kunnen zijn. Ze kunnen echter nooit effectief zijn door de veel te lage concentraties die die producten bevatten. Er zit net genoeg in om op de ingrediëntenlijst te vermelden en om er uitgebreid mee te adverteren. De reden zit hem in de dure marketing- en reclamecampagnes. Op deze informatieve blog is meer over deze praktijken te lezen.

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18498523
http://thenaturalskincareblog.blogspot.com/2011/03/anti-aging-skin-care-ingredients-in.html
http://antirimpelcreme.wordpress.com/2012/01/20/aanbevolen-bestanddelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in