Met je handen ben je de hele dag bezig. Ze zijn constant voor je aan het werk. Daarom is het belangrijk om je handen goed te verzorgen.

Handcrème

Je handen hebben veel te verduren. Ze worden blootgesteld aan kou en warmte, maar ook door zeep drogen ze erg uit. Wanneer je handen droog worden, zie je dit meteen. Bovendien kan het een vervelend gevoel geven. Het is dus belangrijk ze goed in te smeren met handcrème. Voor overdag kun je het beste handcrème gebruiken die niet te vet is en snel intrekt. ’s Nachts kun je een vettere crème gebruiken of een speciale olie voor de handen. De crème heeft dan voldoende tijd om in te kunnen trekken. ’s Ochtends zul je wakker worden met zijdezachte handen.

Nagels

Je nagels zijn een belangrijk deel van je handen. Je kunt ze laten opvallen, maar dit hoeft niet. Het belangrijkste is dat je aandacht besteedt aan je nagels zodat je er altijd verzorgd uit ziet.

Witte nagels

Zijn je nagels meer geel dan wit? En zijn ze toe aan een goede opknapbeurt? Vul dan een bakje met warm water en een paar druppels citroensap. Laat je handen hier ongeveer tien minuten in weken. De huid rond je nagels zal hier lekker zacht door worden en bovendien worden je nagels mooi wit.

Nagelriemen

Besteed extra aandacht aan je nagelriemen. Een keer in de zoveel tijd moet je ze voorzichtig opduwen. Dit kun je het beste doen als ze zacht zijn, bijvoorbeeld als je uit de douche komt. Er is speciale olie te koop voor de nagelriemen. Hiermee maak je ze zacht en houd je ze in een goede conditie.

Vijlen

Het is beter om je nagels niet te knippen, maar te vijlen. Wanneer je dit goed doet, dan zul je geen haakjes krijgen. Let er op dat je je nagels altijd één kant op vijlt, zo worden ze mooi glad. Het best kun je hier een glasvijl voor gebruiken. Deze vijl is lekker zacht en zal daarom je nagels niet beschadigen.

Nagellak

Om je nagels echt op te laten vallen, kun je er een mooie nagellak op doen. Kies een kleur die goed bij je past. Felle kleuren staan uitdagend en zelfverzekerd. Lichte kleuren en transparante nagellak staan juist stijlvol en verzorgd.

Lak je nagels in drie brede strepen die elkaar net overlappen. Wanneer je aan de zijkant van je nagel een klein stukje over laat, lijken je nagels langer. Zorg ervoor dat de eerste laag niet al te dik is, zodat het makkelijk kan drogen. Je hebt speciale nagellak, bijvoorbeeld van Maybelline New York, die binnen een minuut droogt. Dit verkleint de kans op krassen en deukjes in je nagellak. Wanneer de eerste laag droog is, kun je de tweede laag aanbrengen. Deze laag maakt je nagellak dekkend.

Handmassage

Wanneer je je handen echt wilt verwennen, dan kun je kiezen voor een handmassage. Dit is ontspannend, maar zorgt ook voor een goede doorbloeding. Je kunt je eigen hand masseren door met je duim ronddraaiende bewegingen te maken op de andere hand. Ook kun je je natuurlijk laten masseren door een ander.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in