Er is niets fijner dan een mooie bruine kleur te krijgen van de zon. Daarmee zie je er direct een stuk gezonder uit. Daarvoor kan je allerlei tactieken toepassen. Zo kan je lekker veel op het strand gaan liggen. Of je gaat al vroeg in het jaar naar een fijne zonbestemming. Daar kan je dan alvast een goede start maken. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd. Daarom zijn er ook andere manieren waarop je kan zorgen dat je er ook echt goed uit zal zien. Neem de volgende tips daarom eens mee.

Het benutten van de zonnebank

Het is slim om de voordelen van de zonnebank volop te benutten. Dat doe je bijvoorbeeld door te kiezen voor de zonnebank op het moment dat je bleek van de winter bent. Zo kan je vast een basis leggen. Waardoor je in de zomer wat sneller en mooier bruin wordt. Zonder dat je er bang voor hoeft te zijn dat je ineens zal verbranden. Dat is natuurlijk minstens zo belangrijk. Het is wel slim om gebruik te maken van de daarvoor bedoelde zonnebankcrème. Je huid beschermen blijft altijd een belangrijke zaak, ook onder de zonnebank.

Begin al vroeg met zonnen

Deze tip kan je op twee manieren uitleggen. Die zijn ook nog eens allebei even belangrijk. De eerste manier waarop je dit kan uitleggen is dat het slim is om bijvoorbeeld al in februari bij het eerste zonnetje een paar minuten te benutten. Zo kan je in de aanloop naar de zomer alvast een goede basis leggen. De andere manier van uitleggen is dat je letterlijk vroeg op de dag moet zijn. De warmste momenten van de dag zorgen ook voor de scherpste zon. Dit is gevaarlijk en moet je dus vooral ook gewoon voorkomen. Om 11:00 ben je beter af dan om 15:00.

Zorg voor je huid

Het is ook belangrijk om goed voor je huid te zorgen. Dat doe je bijvoorbeeld met het gebruik van zonnebrandcrème. Daarmee bescherm je jouw huid en zorg je dat je mooi egaal bruin kan worden. Dat is alvast een goede zaak. Smeer je een half uur voor je de zon in gaat al in. Daarnaast kan je ook veel winnen door goed te scrubben. Dit moet je wel op de goede manier doen. Wees niet te ruw. Ook moet je voorzichtig zijn als je toch een beetje verbrand bent. Dan is scrubben niet zo’n goed idee.

Blijf voldoende gehydrateerd

Het is ook belangrijk om je huid gezond te houden. Zo kan je zorgen dat je huid beter reageert op de zon. Wanneer je dit gemakkelijk wilt verzorgen, dan is het in ieder geval zaak om voldoende te drinken. De eerste stap in het zorgen voor optimale gezondheid is zorgen voor voldoende hydratatie. Dit is bovendien ook op andere vlakken goed voor je lichaam. Zorg dus altijd dat je voldoende water bij je hebt als je van de zon gaat genieten. Dit zal je veel opleveren en je zal er beter gaan uitzien.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in