Legaal muziek luisteren op je computer was niet altijd even gemakkelijk. iTunes bracht daar een grote verandering in, maar maakte het nog niet altijd even betaalbaar, want elk nummer moest toch betaald worden. Spotify rekent daarmee af. En alleen daarom al is Spotify de droom van iedere muziekliefhebber. Maar er is meer.

Streaming muziek luisteren

De tijd dat je alleen je eigen muziek op je computer had staan (soms zelfs van je zelf gekochte CD’s), lijkt voorgoed voorbij. Omdat de internetverbindingen zoveel verbeterd zijn in de afgelopen jaren en iedereen nu in aanmerking komt voor breedband internet, is het mogelijk om op een heel comfortabele manier streaming muziek te luisteren. Klinkt hip, maar het betekent niets anders dan naar muziek luisteren die direct vanaf het internet komt en dus niet op je computer zelf staat. Dat kan soms via internetsites, maar veruit de makkelijkste en uitgebreidste is Spotify.

Miljoenen tracks

Deze applicatie is gratis te downloaden via http://www.spotify.com en installeer je op je computer. Let wel: de applicatie, niet de muziek. Als je het programma daarna opent, zul je een soort “aaaaaaaaaaaaaaaaah” ervaring hebben: alle muziek die je ooit wilde horen, kun je hier vinden, afluisteren en delen! Zoek op een artiest of de titel van een nummer en je krijgt niet alleen een lijst met zoekresultaten, maar bij het aanklikken van de artiestennaam krijg je ook alle uitgebrachte CD’s te zien en gerelateerde artiesten.

Spotify en Facebook: een goed team

Je kunt playlists aanmaken en als je Facebook gebruiker bent, wordt het helemaal leuk. Want al je Facebookcontacten die gebruik maken van Spotify, kun je daarin terugvinden. En alle playlists die je met anderen wilt delen, kun je toegankelijk maken en zijn dan dus door anderen te zien en af te spelen. Zo is iemand bijvoorbeeld zo vriendelijk geweest de complete top 100 van de jaren ’90, die te beluisteren was op 3FM, als playlist op te nemen. Bovendien kun je tracks naar bekenden sturen. Kost niets, is geen moeite. Je sleept het nummer naar je Facebookcontacten en hij of zijn ontvangt hem in zijn Spotify inbox. Leuk om te krijgen!

Wil je meer? Er is meer!

Zijn er dan helemaal geen beperkingen? Jawel. Bij dit gratis account krijg je 20 uur muziek per maand en je muziek wordt regelmatig onderbroken door reclame. Irritant? Beetje. Maar mocht je daar vanaf willen, dan kun je al voor 4,99 euro per maand onbeperkt, zonder reclame luisteren. En wil je nog meer? Voor 9,99 euro per maand kun je zelfs alle muziek off-line beluisteren. Het is duidelijk: de muziekhemel is hier en hij heet Spotify.

Nog meer weten? Lees hier verder: http://www.groovypost.com/howto/review/spotify-whatever-music-you-want-wherever-you-want-it/

http://www.spotify.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in