Momenteel wordt er veel aandacht besteed aan diëten die koolhydraatarm zijn. Dit recept is geschikt voor zo'n dieet, daarnaast is het ook natriumarm.

Dit gerecht bevat per persoon: 146 kcal., 19 gram eiwit, 4 gram vet, 52 mg. natrium, 9 gram koolhydraten bij gebruik van crème fraiche.

En wanneer de crème fraîche vervangen wordt door roomkaas light: 141 kcal., 20 gram eiwit, 2 gram vet, 96 mg. natrium, 9 gram koolhydraten.

Zoals je ziet bevat de roomkaas light meer natrium, dus zul je moeten besluiten wat belangrijker voor je is.

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 400 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel madeira
  • 2 eetlepels crème fraîche (of roomkaas light voor een versie met iets minder calorieën)
  • 1 natriumarm bouillonblokje (maggi)
  • 250 mililiter water
  • 2 eetlepels maizena opgelost in 1 eetlepel water
  • 2 takjes krulpeterselie (vers)
  • 12 blaadjes witlof
  • drupje olie (bij voorkeur olijfolie)
  • peper naar smaak

Bereiding:

  • Snipper de ui in kleine stukjes.
  • Maak de teentjes knoflook schoon en pers de knoflook of hak heel fijn.
  • Snij de kipfilet in kleine stukjes.
  • Vet de pan in met het drupje olie.
  • Doe de ui in de pan en voeg de knoflook toe.
  • Bak op middelhoog vuur tot de ui licht kleurt.
  • Voeg de kipfilet stukjes toe.
  • Snij de champignons in kleine stukjes, bijvoorbeeld in plakjes en dan nog een keer doormidden.
  • Voeg de champignons bij de ui en kipfilet en smoor gaar.
  • Maak ondertussen de bouillon van het natriumarme blokje en het water.
  • Schep de ui, kipfilet en champignons uit de pan.
  • Doe de warme bouillon in de pan en voeg al roerend het maizenapapje toe, laat heel even koken tot een gladde gebonden saus ontstaat.
  • Doe het paddenstoelenmengsel terug in de pan bij de saus.
  • Roer de crème fraîche (of roomkaas light), madeira en de peper naar smaak door de saus.
  • Verdeel de blaadjes witlof over 4 borden.
  • Schep de ragoût in de blaadjes witlof en garneer met de kleingesneden peterselie.

Eet smakelijk!

Kookworkshop voor natriumarm koken, daarna toegepast op koolhydraatarm dieet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in