De warme maanden van het jaar staan voor de deur. Dat betekent dus ook dat je veel meer buiten gaat leven. Je gaat bijvoorbeeld ook allerlei leuke evenementjes in de buitenlucht organiseren. Wil je een keer echt een succesvol feestje organiseren? Dan ga je voor het leukste etentje in eigen tuin. Dit hoeft helemaal niet lastig te zijn. Volg gewoon de tips de wij hier voor je hebben.

Een goede basis leggen

Leuke etentjes hangen vooral van de sfeer af. Daarom is het belangrijk om op dat vlak een goede basis te leggen. Dat doe je door de tuin leuk aan te kleden. Zorg voor goede meubels en voor een leuke aankleding van de tafel. Wat je daarnaast ook moet doen, is een leuk thema kiezen. Zo kan je zorgen dat je gasten ook helemaal meegaan in de sfeer. Ze komen al met de juiste mindset binnen en maken er op die manier alleen maar een nog leukere avond van. Ook is een thema handig omdat je daar dan je gerechten op kan aanpassen. Dat is wel zo gemakkelijk.

De juiste hapjes en drankjes

Het is belangrijk om ook vooraf al te bepalen wat voor eten je wilt gaan serveren. Het fijne aan de etentjes in de tuin is dat er veel meer verschillende opties zijn. Misschien heb je wel een buitenkeuken geïnstalleerd en kunnen jullie op die manier pizza’s bakken. Al is een zomers buffet natuurlijk ook altijd een goede optie. De enige echte juiste optie voor etentjes in de buitenlucht is natuurlijk barbecueën. Daarom is het ook niet vreemd wanneer je daarvoor kiest. Je kan alles zelf maken of je kan je gasten iets mee laten brengen. Ook niet onbelangrijk: de drankjes. Omdat het waarschijnlijk warm zal zijn, doen karafjes met fruitig water het altijd goed.

Aandacht voor de kinderen

De kans is groot dat er ook kinderen bij zullen zijn. Het kan een leuk idee zijn om die apart op bijvoorbeeld een picknickkleed het etentje te laten beleven. Let erop dat je bij het kiezen van de gerechten ook iets kiest wat voor de kinderen goed werkt. Zeker als je gaat barbecueën is het leuk wanneer je de jeugd ook op een veilige manier iets zelf kan laten doen. Het is daarnaast belangrijk dat er voor hun ook voldoende vermaak is. Dat maakt het ook voor de jeugd een hele leuke tijd in de tuin.

Meer dan alleen een etentje

Een belangrijk punt van aandacht is dat je verder moet denken dan het etentje. Het is natuurlijk niet zo dat je gasten na de laatste hap direct de stoel aanschuiven en opstappen. Het is dus ook belangrijk om te zorgen dat je voor de rest van de avond nog wat hapjes en drankjes hebt. Ook wil je dat er nog het nodige vermaak is. Zo kan je er een gezellige en complete avond van maken. Dit is voor iedereen leuk. Het is ook meer dan de moeite waard om zo fijne avonden met elkaar te beleven.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in