Het is gezond om af en toe een portie noten te eten, zo stellen voedingsexperts. Daarmee heb je een begin, maar heb je natuurlijk nog geen idee over het hoe en wat. Hoeveel moet je eten? Wanneer moet je ze eten? Is het alleen maar handig om noten als snack te nemen, of moet je het juist anders aanpakken? Zijn er ook noten die niet zo gezond zijn? Er zijn dus voldoende vragen te beantwoorden. Daarom gaan we in dit artikel eens het nodige doornemen met betrekking tot noten. Zo weet je veel beter wat je wel en niet moet doen.

Hoeveel noten is gezond?

Bij hoeveel noten kan je van een gezonde portie spreken? De meeste experts houden het dan op een handje per dag. Er zitten veel vezels en gezonde vetten in. Door de vetten zitten er echter ook veel calorie├źn in, waardoor je dus niet meer dan een handje nemen. Zo krijg je niet meer calorie├źn binnen dan bij een ongezonde snack, maar profiteer je dus ook van alle gezonde kanten die eraan zitten. Pas hier wel goed op, want de grootte van de portie is dus wel heel belangrijk om het beste eruit te halen voor jezelf.

Hoe vaak moet je ze eten?

Dat je niet te veel op een dag wilt nemen, is dus goed te begrijpen. Dat neemt niet weg dat je wel elke dag opnieuw kan profiteren van de gezondheidsvoordelen van noten. Je kan ze gewoon dagelijks tot je nemen. Je hebt namelijk iedere dag opnieuw weer behoefte aan de vetten en vezels die erin zitten. Elke dag een momentje voor jezelf nemen om een handje noten te eten, is dus helemaal geen slecht idee. Waarbij dus wel opnieuw benadrukt moet worden dat je het wel ook echt bij een handje moet houden.

Welke noten moet je eten?

Het is natuurlijk wel belangrijk om te weten welke noten je het best kan nemen. Er zitten namelijk flink wat verschillen tussen de diverse soorten. Daarom is het antwoord juist ook dat je je niet op een soort moet richten. Het is veel beter om voor gemengde porties te gaan. Zo kan je er zeker van zijn dat je alle verschillende vezels en vetten binnen krijgt. Om op die manier dus ook maximaal te profiteren. Let wel even goed op, want er zijn wel enkele soorten noten die je juist niet moet nemen.

Welke neem je absoluut niet?

Het is belangrijk om voor de gezonde varianten te gaan. Dat betekent dus dat ze ongebrand en ongezouten moeten zijn. Natuurlijk zijn chocolade noten of suikernootjes ook niet goed om te nemen. Het gaat erom dat je de soorten neemt die het minst bewerkt zijn. Zo krijg je alleen de gezonde stoffen tot je. Wat dus ook het grote verschil zal maken. Wanneer je hier dagelijks een handje van neemt, dan zal je daar veel voordeel van hebben op allerlei vlakken. Alle reden om dus het eten van noten een gewoonte te maken in jouw leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in