Heb jij wel eens quiche gegeten? In dit artikel lees je meer over wat quiche is, waar het vandaan komt en een recept om zelf een heerlijke quiche te maken.

Wat is quiche en waar komt quiche vandaan?

Een quiche is een hartige taart die aan de bovenkant open is. De bodem van de taart bestaat uit bladerdeeg en de vulling bestaat uit de hoofdingrediënten eieren en room. Voor de vulling kun je eigenlijk alles kiezen wat je zelf lekker vindt.. Laat je fantasieën de vrije loop en bedenk een eigen creatie! Quiche kan zowel warm als koud gegeten worden.

De naam Quiche is afkomstig uit Duitsland. Dit zou je niet zeggen aangezien quiche een Franse naam heeft. De Franse naam quiche is afgeleid uit de Duitse streektaal van het woord 'Kuchen' (cake).

Quiche met prei, ham en champignons (voor 4 personen)

Ingrediënten""

  • bladerdeeg voor hartige taart (± 6 plakjes)
  • 6 middelgrote eieren
  • 150 mililiter (kook)room
  • 20 gram magarine om in te vetten
  • 300 gram prei
  • 200 gram achterham
  • 200 gram champignons
  • 175 gram geraspte kaas
  • zout
  • peper

Keukengerei

  • springvorm 24 cm
  • garde
  • 2 kommen
  • eetlepel
  • theedoek

 Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 ºC (heteluchtoven 175 ºC, gasovenstand 4). Leg de plakjes bladerdeeg op een plank en laat het ontdooien. Snijd de plakken ham in vierkantjes en de prei in ringen. Was de prei en laat deze goed uitlekken op een theedoek. Bak de champignons even in een koekenpan tot het meeste vocht eruit is. Doe de ham, prei, champignons en 100 gram kaas in een kom en roer dit door elkaar.

Klop nu in een aparte kom de eieren los met 1 eetlepel water. Voeg hier de room en de rest van de geraspte kaas aan toe.

Bekleed nu de springvorm met het bladerdeeg. Je kunt de plakjes aan elkaar duwen met je vingers. Zorg dat de hele springvorm bekleed is en dat er geen gaten in zitten. Voeg nu het ham-prei mengsel in de met bladerdeeg bekleedde springvorm. Giet vervolgens mengsel van losgeklopte eieren over de vulling. Verdeel het goed.

Bak de taart 35 minuten in de oven en klaar is de taart.

Eet smakelijk!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in