Verlang je ook zo naar de zomer en vooral het gevoel van vakantie? Maak dan nu je eigen Sangria! Zorg er wel voor dat je dit een dag van tevoren doet, dan is de Sangria het lekkerste.

Sangria is een van oorsprong Spaanse/Portugese drank en wordt bereid met voornamelijk diverse soorten vruchten. Sangria wordt in Spanje en Portugal het gehele jaar door gedronken. In Nederland en België wordt het meestal in de zomermaanden gedronken.

Zelf Sangria maken is niet moeilijk, zorg er voor dat je alles klaar hebt liggen.

Ingrediënten

  • Fles droge rode wijn
  • Twee tot drie grote eetlepels suiker
  • Sap van een limoen
  • Twee shot/borrelglaasjes Bacardi
  • Sinaasappel (geschild)
  • Banaan (ontdaan van schil en in stukjes gesneden)
  • Aardbeien (handvol) gewassen en gesneden
  • Ananasschijven (drie tot vier stuks)
  • Spa rood of tonic (ongeveer een glas)
  • 75 milliliter Brandy
  • 75 milliliter Triple Sec
  • 500 mililiter Jus d' Orange

Benodigdheden

  • Grote kan of kom
  • Opscheplepel
  • Lepel om te roeren

Bereidingswijze

Het maken van je eigen Sangria is relatief simpel, in enkele stappen heb je je eigen Sangria.

  • Zorg dat al het fruit gesneden is in kleine stukjes/partjes
  • Voeg het fruit samen met de wijn, Bacardi, Brandy, Triple Sec, Jus d' Orange en het limoensap in een grote kan of kom
  • Meng het geheel goed door elkaar heen
  • Zet je mengsel een nacht in de koelkast
  • Voeg vlak voor het serveren de Spa rood of Tonic aan het geheel toe.

TIP 1:

Serveer je Sangria in een grote kan met ijsklontjes en een pollepel om de vruchten er mee uit te kunnen scheppen.

TIP 2:

In plaats van suiker kun je ook honing gebruiken om de Sangria zoeter te maken.

Geniet van je eigengemaakte Sangria in de tuin, op het balkon of op het terras!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in