Goede verzorgingsproducten hoeven niet duur te zijn, dit bewijst de African Black Soap. African Black Soap staat ook bekend als Dudu-Osun. De zeep is gemaakt zonder chemische toevoegingen en kost rond de vier euro. De meeste gebruikers  noemen het een wonderzeep. Volgens hen werkt het goed tegen een onzuivere huid met grote poriën, acne, rimpels, schilferige huid, psoriasis en eczeem.

De African Black Soap wordt met de hand gemaakt door vrouwen in West-Afrika. De samenstelling is niet altijd hetzelfde, de samenstelling hangt af van de streek waar het gemaakt is. De ingrediënten zijn altijd heltzelfde, alleen de één doet er bijvoorbeeld wat meer cacaoschillen in. De zeep kan gebruikt worden voor elke type huid. Bovendien is het ook geschikt om er de haren mee te wassen.

African Black Soap

De zeep is kneedbaar en heeft een milde typische geur. Het bestaat uit de samenstelling van palmkernolie, shea boter, as van plantainschillen (soort banaan), cacaoschillen en de bladeren en de bast van een Agowboom. Het is voor 100% een natuurproduct. De kleur van de African Black Soap is een variatie van donkerbruine aardetinten.

Het gebruik van African Black Soap

De zeep wordt veelal gebruikt voor het gezicht, sommigen gebruiken het ook voor hun lichaam en haren. Zodra je de zeep hebt gekocht is het aan te raden om de zeep in achten te snijden, een deel ervan te gebruiken en de rest te bewaren. De zeep gaat ontzettend lang mee. Wanneer je het voor het gezicht en het lichaam gebruikt, moet je de zeep, met een beetje water, tussen de handen flink laten opschuimen. Het schuim kun je dan gebruiken om het gezicht en/of het lichaam mee te wassen. Het gebruikt van de zeep direct op de huid wordt niet door iedereen als prettig ervaren, omdat de zeep een bobbelige ruwe structuur heeft.

Veel mensen hebben baat bij het gebruik van African Black Soap als shampoo, omdat hun tere hoofdhuid geen chemische shampoos kan verdragen.

Shampoo maken van African Black Soap

  1. Doe 150 gram African Black Soap in een glazen bakje.
  2. Voeg vier eetlepels gedestilleerd water toe.
  3. Leng dit aan met een eetlepel jojoba-olie, aloë vera-olie of olijfolie (of een combinatie).
  4. Verwarm het 20 seconden in de magnetron op 700 graden.
  5. Na 20 seconden doe je het deurtje van de magnetron open, zodat het schuim wat minder wordt.
  6. Verwarm het weer 20 seconden, herhaal dit totdat het zacht is geworden en haal het dan uit de magnetron. 
  7. Roer de substantie, het is de bedoeling dat het dezelfde dikte heeft als shampoo.
  8. Zodra de shampoo klaar is, giet je de shampoo in een pompflesje voor het gebruiksgemak.
  9. De shampoo kan ook worden gebruikt als vloeibare zeep.

Het effect van African Black Soap

De zeep is geschikt voor jong en oud en voor alle huidtypes. Zelfs voor probleemhuiden zoals acne, grote poriën, eczeem en psoriasis is het uitermate geschikt. Bijna alle reviews met betrekking tot deze zeep zijn zeer positief, maar er zijn ook gebruikers van deze zeep, die vinden dat hun huid er heel strak en trekkerig van wordt. Ook zou het kunnen prikken. Het is de bedoeling om het gebruik eerst op te bouwen door het eens in de twee dagen te gebruiken totdat je huid eraan gewend is geraakt. De zeep reinigt de huid grondig, niet alleen het vuil was je er af, maar ook het huidvet. Gebruik daarom na het wassen altijd een sterk hydraterende crème.

Verkooppunten van de African Black Soap

De African Black Soap is online te koop bij onder andere Beautystuff.nl. Bovendien is het soms te koop bij Afrikaanse of Surinaamse toko’s en bij Wereldwinkels. De African Black Soap die in fabrieken wordt gemaakt kun je beter niet kopen, omdat deze chemische toevoegingen bevat.

West-Afrikaanse vrouwen hebben vrijwel altijd een perzikhuidje, wellicht dat de African Black Soap het geheim is!

www.Youtube.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in