Stoppels kunnen zorgen voor veel ergernis bij vrouwen. Wanneer je je net hebt geschoren, groeit het een paar dagen later alweer aan. En als je aan het strand ligt dan zijn een paar ontsnapte haartjes aan de rand van je bikini wel het laatste wat je wil. Scheren is nog steeds de meest gebruikte manier van ontharen bij vrouwen, maar het waxen van de schaamstreek wordt steeds populairder.

Wat is Brazilian waxing?  

Waxen is een manier van ontharen waardoor je een gladde huid krijgt en de haren minder snel terug zullen komen. Na de eerste keer waxen zullen de haren twee tot zes weken weg blijven. Hoe vaker je de behandeling herhaalt, hoe langer het zal duren voor de haren terug keren. De Brazilian wax, het waxen van de schaamstreek, is in 1990 ontstaan in Brazilië door de toenemende populariteit van de minibikini. Inmiddels is deze methode van waxen ook in Nederland erg bekend.

Bij de schaamstreek kan er gekozen worden voor de volgende modellen:

  • Hollywood: alles weg
  • Brazilian: alles weg, alleen een streepje in het midden
  • Triangle: driehoekje
  • Highway: een kaal streepje in het midden
  • Landingsbaan: twee streepjes haar aan de linker- en rechterkant, een streepje kaal in het midden
  • Valentijn: hartje
  • Tiffany: vierkantje
  • Letter: de eerste letter van jezelf of je partner
  • Fullwax: alles aan de voorkant weg

De behandeling

Voor de behandeling is het het beste als de haren een lengte van één tot twee centimeter hebben. Dit houdt in dat je twee weken tevoren moet stoppen met scheren. Tegen ingegroeide haren is het handig om voor de behandeling twee dagen te scrubben met een zachte scrub.

Voor het waxen van de schaamstreek wordt er gebruik gemaakt van hot wax. Eerst wordt de huid goed schoongemaakt en met babypoeder wordt ervoor gezorgd dat de huid niet gaat irriteren. Daarna kan het harsen beginnen. Na afloop wordt de huid nabehandeld met een verkoelende lotion.  In totaal duurt de behandeling tussen de 20 en 40 minuten.

Doet het pijn?

Het verwijderen van haar op deze manier is nooit prettig. Een professionele salon zal er echter alles aan doen deze pijn te minimaliseren. Vrouwen die ongesteld zijn zullen meer last hebben van pijn, het is dus af te raden om in deze periode te laten waxen. Iedereen heeft een andere pijngrens en dus zul je voor jezelf moeten bepalen of je denkt er tegen te kunnen. Voor vrouwen met een gevoelige huid is waxen niet aan te raden, de huid zal snel geïrriteerd raken. 

Waarom waxen?

Vrouwen laten zich om verschillende redenen waxen. Ze doen het omdat ze het hygiënischer vinden, zich zo mooier voelen of meer zelfvertrouwen krijgen. Waxen is beter voor de huid dan scheren en ook blijven de haren langer weg. De huid gaat minder snel ontsteken en er is minder snel kans op ingegroeide haren. Wel is de brazilian wax wat duurder dan scheren. Gemiddeld kost een behandeling tussen de dertig en vijftig euro. 

www.professionalwaxing.nl 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in