Op de Kaapverdische Eilanden is de keuken een mix van Afrikaanse- en Portugese invloeden. Ingrediënten die op de Kaapverdische Eilanden altijd voorhanden zijn, zijn maïs en vis. Deze ingrediënten komen in veel van de Kaapverdiaanse gerechten voor. Een snack die regelmatig, smakelijk wordt genuttigd is de ‘pastel com diabo dentro’ oftewel het pastei met de duivel erin. De duivel in de pastei refereert aan de pittige vulling.

Ingrediënten voor Kaapverdiaanse pasteitjes

400 gram maïsmeel

1 deciliter water met een halve theelepel zout

1 zoete aardappel (dit is tevens bekend onder de naam 'bataat' en is te koop bij de Albert Heyn of bij een toko)

1/2 eetlepel olijfolie

500 gram fijngesneden tonijn, makreel of kabeljauw

1 ui fijngehakt

1 tomaat in kleine blokjes gesneden

3 gemalen chilipepers (naar gelang iets minder of meer)

2/3 eetlepel fijngesneden koriander

2/3 eetlepel fijngesneden peterselie

Bereidingswijze van Kaapverdiaanse pasteitjes

Fruit de uitjes, tomaat, koriander, peterselie en de chilipepers aan in een koekenpan met drie eetlepels olijfolie. Voeg hier na twee à drie minuten de vis aan toe en laat de pan op een laag vuurtje tien minuten doorpruttelen. Haal de pan van het fornuis en laat de vulling afkoelen.

Kook de zoete aardappel gaar en pureer deze met een blender of met een vork. Roer de maïsbloem door de puree en voeg hier één deciliter water aan toe, een halve theelepel zout en een halve eetlepel olijfolie. Kneed het deeg goed en maak er balletjes van ter grootte van een golfbal.

Rol een balletje plat met een deegroller en leg er één afgestreken eetlepel visvulling op. Vouw de deegranden over elkaar en druk de randen goed dicht, de randen kunnen eventueel met een vork worden dichtgedrukt, dit geeft een mooier effect. Zodra het deeg gevuld is met de visvulling, dan kunnen de pasteitjes gebakken worden in een koekenpan met een ruime hoeveelheid olie. Als ze goudbruin gebakken zijn dan haal je ze uit de pan en laat je ze nog even uitlekken op keukenpapier.

De pasteitjes kunnen zowel op kamertemperatuur als warm worden gegeten.

Tip:

Indien je een 'pastel com diabo dentro' eet en het is iets te heet, blus het dan niet met bier, wijn of water maar met melk, karnemelk of yoghurt.

Eet smakelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in