Heb je weinig geld te besteden aan kleding maar wil je dat je kinderen er toch leuk bijlopen? Geen probleem. Als je weet waar je moet zoeken, hoef je helemaal niet duur uit te zijn.

Outlet

Als de dure merken hun nieuwe kledingcollecties presenteren, verkopen ze de oude collectie in outletwinkels. Je vindt daar dus mooie nieuwe merkkleding voor veel lagere prijzen. Een paar grote outletwinkels in Nederland zijn: Batavia Stad in Lelystad, Rosada in Roosendaal en Designer Outlet in Roermond. Net over de grens in Duitsland en België zijn ook een paar leuke outletwinkels te vinden: EOC in Ochtrup (Duitsland) en Maasmechelen Village in Maasmechelen (België).  

Marktplaats

Op Marktplaats wordt prachtige kleding aangeboden voor kleine prijsjes. Als je in het zoekscherm het woord "nieuw" en de gewenste maat invoert, krijg je duizenden advertenties naar voren. Soms is het de mode van dat moment, maar soms is het ook de collectie van een jaartje geleden. Verkopers zijn met regelmaat bereid tot een kwart van de nieuwprijs te zakken. En het mooie is: als je kind uit de kleding gegroeid is, kun je het ook weer goed verkopen op Marktplaats. Hierdoor is je investering minimaal vergeleken met een aankoop voor de originele prijs.

Kinderkledingbeurs

In het voor- en najaar vinden er door heel Nederland vele kinderkledingbeurzen plaats. Een kinderkledingbeurs is dé plek om je slag te slaan. Het meest interessant zijn de kinderkledingbeurzen waar de verkopers hun kleding zelf prijzen. Zij prijzen de kleding namelijk vaak lager dan de organisatie van een beurs zou doen.

Rommelmarkt

Met een beetje geluk kun je ook op de rommelmarkt je slag slaan. Vooral op de rommelmarkten die op Koninginnedag worden gehouden.

Inkopen in de VS

Merken als GAP, Levi's en Ralph Lauren zijn veel goedkoper in te slaan in de Verenigde Staten dan hier. Ken je iemand die op vakantie gaat naar dat land? Geef dan je bestelling aan ze mee.

Uitverkoop

Als laatste een nogal voor de hand liggende suggestie: wacht op de uitverkoop. Het is zonde om het volle pond van een kledingstuk te betalen als je 2 weken later tot de conclusie moet komen dat de broek of het shirt met 50% korting wordt verkocht.

Conclusie

Merkkleding hoeft helemaal niet duur te zijn. Als je weet waar je moet zoeken, lopen je kinderen er prachtig bij voor een spotprijsje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in