De indrukwekkende keratinebehandeling is afkomstig uit Brazilië. Het maakt het haar gezonder, gladder en pluisvrij. In Brazilië heet deze behandeling ‘escova progressiva’. De keratinebehandeling is een proces waarbij er keratine in het haar wordt geseald. Momenteel is deze behandeling wereldwijd een megasucces, maar zijn de verschillende merken even veilig?

Een keratinebehandeling is om het pluizige, droge, beschadigde haar weer in topconditie te brengen. Door het verven, permanenten, tangen, relaxen en föhnen kan het haar beschadigd zijn. Door deze handelingen verlies je een hoop keratine, die van nature aanwezig is in het haar. Met de keratinebehandeling maak je het haar zijdezacht, gezond en steil of steiler. Het is geschikt voor Europees haar maar het is ook uitermate geschikt voor Afrikaans haar. Veel mensen met kroeshaar gebruiken het als alternatief voor de chemische relaxbehandeling, zij krijgen hiermee dezelfde resultaat, maar dan zonder de agressieve chemische stoffen en gassen.

De keratinebehandeling

Het haar wordt eerst grondig gewassen met een speciale shampoo, waardoor de haarschubben open gaan. Na het wassen wordt de vloeibare keratine op het haar aangebracht. Vervolgens wordt het haar drooggeföhnd met een borstel, zodat de schubben de juiste kant opstaan. Als het haar droog is dan wordt het haar geseald met een keramische tang. De tang moet hiervoor een temperatuur hebben van 240 graden. Deze behandeling duurt ongeveer drie uur en je kunt er, mits je het haar goed verzorgd vier à vijf maanden plezier van hebben. Het effect van de behandeling neemt geleidelijk af, waardoor je ook geen uitgroei hebt. De prijs van een keratinebehandeling varieert van 200 tot 400 euro. Indien je handig bent met tangen dan kun je ook een thuispakket kopen en het zelf behandelen. Op YouTube zijn illustratieve filmpjes te zien.

Welke keratinebehandeling is het meest geschikt?

De merken Choco Brazilian Keratin Hairtreatment, Brazilian Blowout en Acai Professional Smoothing Solution zijn ontzettend populair. Volgens de Food and Drug Administration oftewel FDA (dit is een Amerikaanse agentschap, die ingrediënten onderzoekt) zit er tien keer zoveel formaldehyde in dan vermeld op het etiket. Ondanks de mooie resultaten, zijn deze merken niet aan te raden. Formaldehyde is een gas die gezondheidsklachten kan veroorzaken zoals; hoofdpijn, diarree, vermoeidheid, dementie, duizeligheid en concentratie- en slaapproblemen. Indien er op het etiket Analydehyde staat vermeld, dan is het product ook niet aan te raden, omdat het dezelfde neveneffecten heeft als formaldehyde. Voor de toevoeging Quaternium, die in deze producten zitten, zijn een hoop mensen allergisch. De keratine van deze merken wordt gewonnen uit de hoeven, nagels en huid van dieren, het is niet bepaald diervriendelijk!

De keratinebehandeling die men het beste kan gebruiken is van het merk Global Keratin, deze keratinebehandeling bevat geen formaldehyde maar het ongevaarlijke voedzame stof Juxevin. De keratine van Global Keratin bestaat niet uit hoeven, nagels en huid, maar uit  schapenvacht.

De keratinebehandelingen van Global Keratin zijn op het moment een booming business in Nederland. Mocht je interesse hebben in een keratinebehandeling dan kun je op de site www.keratinebehandeling.nl zien, welke kapsalon bij jou in de buurt deze behandeling uitvoert.

www.keratinebehandeling.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in