We hebben er veel voor over om er zo lang mogelijk jong en goed uit te zien. We kunnen ons natuurlijk verouderingsproces niet stoppen, maar met een aangepaste voeding en allerlei zalfjes en crèmes, botox en met plastische chirurgie zijn we wél in staat onze huidveroudering te vertragen. Voel je niets voor botox of voor chirurgische huidverjonging? Dan is mesotherapie misschien iets voor jou. Wat is mesotherapie en is dit wel voor iedereen geschikt?

Mesotherapie is een milde vorm van botox en andere chirurgische ingrepen om er langer jong en stralend uit te zien. In tegenstelling tot de vele huidzalfjes en crèmes die op je huid worden aangebracht, worden deze schoonheidsproducten via mesotherapie tot in je middelste huidlaag gebracht. Dus zo dicht mogelijk bij de aard van je huidveroudering. Op die manier kunnen deze stoffen maximaal hun werk doen waar dat het meeste nodig is.

Soorten mesotherapie

Er bestaan verschillende soorten mesotherapie om je huidveroudering af te stoppen. Zo bijvoorbeeld met behulp van injectienaalden. Er werd ook een zachtere methode ontwikkeld waarbij men gebruik maakt van pistolen om je huid met anti- aging producten te injecteren. Anderen maken dan weer gebruik van rollers met naalden die over je huid bewegen en zo kleine perforaties doen ontstaan. Iedere Elk methoden heeft zowel voordelen als nadelen.

 • De roller met naalden: deze methode is goedkoper maar pijnlijker.
 • Pistool: mesotherapie met pistolen is gebruiksvriendelijker en dus minder pijnlijk dan injectienaalden.
 • Injectienaalden: deze methode wordt bij voorkeur uitgevoerd door ervaren dermatologen. Mesotherapie met injectienaalden kan met uiterste precisie worden uitgevoerd, dus daar waar dat het meest nodig is.

Mesotherapie veroorzaakt kleine wondjes

Mesotherapie werkt dus uitsluitend met injecties die op verschillende manieren worden toegediend en telkens kleine wondjes veroorzaken. Via deze therapie wordt dus gecontroleerde schade aan je huid toegebracht. Je huid is op haar beurt in staat deze schade zelf te herstellen. Dat doet ze door extra collageen aan te maken.

 • Collageen: collageen is een lichaamseigen eiwit dat samen met de stof elastine de soepelheid, elasticiteit en de stevigheid van je huid bepaald. De bindweefsels vormen samen een sterk netwerk in je lederhuid. Naarmate je ouder wordt vermindert de hoeveelheid collageen wat rimpels en lijntjes doet ontstaan.
 • Voordeel van de mesotherapie: dankzij mesotherapie wordt je huid jonger, voller en weerbaarder tegen invloeden van buitenaf zoals de weersomstandigheden, temperatuurschommelingen en tegen de gevolgen van milieuverontreiniging. Mesotherapie zorgt voor een stralende en fluweelzachte huid.

Mesotherapie is geschikt bij:

 • Seborroe: vette huid, voor schilfers en/of mee-eters, bij littekens als gevolg van eczeem en acne, en bij rode bultjes op wrijvingsplaatsen.
 • Huidbeschadigingen: zoals verwijde poriën,  pigmentvlekken, en huidbeschadigingen door de zon.
 • Huidverjonging: voor het wegwerken van lijntjes, rimpels en groeven
 • Roken: bij vermoeide, vale- of rokershuid
 • Andere huidverouderingsverschijnselen: bij striae,  ruwe en verhoornde huid
 • Voorbereiding voor andere huidbehandelingen: zoals laserbehandelingen,en plastische chirurgie.

Mesotherapie is ongeschikt ongeschikt bij: alle vormen van acne, rosacea (chronische huidaandoening met felle roodheid, bultjes en couperose ), bij open wondjes dermatitis of huidontsteking, psioriasis (huidaandoening met roodheid en schilfferigheid), eczeem, en bij lupus erythematodes (huidziekte met roodheid en witte huidschilfers  of ringen tot gevolg)

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen hangt af van het soort mesotherapie die je kiest en van de graad van huidveroudering waarmee je te kampen hebt.

 • Mesotherapie met micronaalden:  gemiddeld drie behandelingen, één per maand. Nadien één onderhoudsbeurt iedere vier maanden.
 • Mesotherapie met injecties: drie behandelingen om de tien dagen met een onderhoudsbeurt iedere vijf maanden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in