Zolang ze haar benen en make-up doos had zou ze niet met pensioen gaan.Waren de woorden van Bette Davis. Ze bleek gelijk te hebben. Tegenwoordig zijn van alle benen wel Hot-Legs te maken.

De Hormonen worden bedankt

Iedere vrouw is bekend met de bobbelige huid op de heupen, benen en dijen, het is Cellulite. Direct onder de opperhuid is het overtollige vet zich aan het ophopen. Dankzij de hormonen word de cellulite alleen maar erger. Het helpt een klein beetje om dan maar te gaan afvallen. Want de meeste slanke vrouwen hebben ook vaak cellulite. Het eetpatroon veranderen is een stuk beter. Eet minder vet, suiker, en drink minder cafeïne.  Veel bewegen en masseren helpen voor een goede bloedsomloop hetgeen ook cellulite tegen gaat.

Aanval op de stoppels

In de laatste jaren is het scheermes veel beter geworden en deze verbeteringen blijven door gaan. Sommige scheermesjes vibreren zelfs. Toch is harsen de beste oplossing voor als men een zachte stoppelloze huid en haartjes die langere tijd wegblijven wilt hebben. Laat dit doen door een ervaren schoonheidsspecialiste. Het nadeel van harsen is dat er haartjes kunnen ingroeien en dat men de haartjes langer moet laten groeien voordat men de benen weer opnieuw kan laten harsen.
Natuurlijk bestaat de mogelijkheid van epileren. Dit lijkt nog steeds pijnlijk maar er zijn apparaatjes op de markt waarmee met warm water, wat de pijn verzacht, en droog kan gebruiken. Permanent ontharen is een mogelijkheid met behulp van laserstralen of lichtflitsen. Wel moet men zich bedenken dat het aantal behandelingen die men adviseert vaak aan de lage kant is. Hierdoor valt de totale behandeling veel duurder uit.

Spinnetjes op de huid

Door veel zitten of juist veel staan hebben de benen een slechte bloedsomloop. Hierdoor kan men last krijgen van rode spinnetjes op de benen. Men kan deze weg laten spuiten door een fleboloog. Na de behandeling loopt men enige dagen met de benen in een strak verband en men houd een paar weken blauwe plekjes. Een andere optie is om de spinnetjes te laten weghalen. Men ziet sneller resultaat en de plekjes verkleuren minder snel. Wel is het verstandig om nog even uit de zon te blijven om huidverkleuring tegen te gaan.

Een bruin kleurtje uit een potje

Door de benen een kleurtje te geven lijken bruine benen slanker dan witte benen.  Niet alleen van de zon hoeft men bruine benen te krijgen. De zon kan zelfs vlekjes en op latere leeftijd huidkanker veroorzaken. Dan maar een kleur uit een potje. Het kleuren is ongevaarlijke en gebeurd in de bovenste huidlaag.

Mooie benen door watertrappelen en wandelen

Behalve een goede conditie krijgt men van wandelen ook mooiere benen. Het is milieuvriendelijk, gratis en ook nog leuk om samen te doen. Als men gewend is aan het wandelen doe dan ook af en toe een stukje powerwalking tussendoor. Dit is goed voor de conditie en men krijgt er zelden blessures van. De benen worden er sterker van en ook de stofwisseling en calorie-verbranding worden gestimuleerd. Een paar goede wandelschoenen worden wel aanbevolen. Behalve wandelen is ook fietsen goed voor de benen. Met een half uurtje per dag fietst u al voldoende. Blije benen krijgt u met zwemmen. De benen staan minder onder druk en de bewegingen onder water worden daardoor beter uitgevoerd.  Watertrappelen en hardlopen onder water zijn goede oefeningen en men krijgt er mooie stevige benen van.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in