Er zijn twee soorten inbrekers te onderscheiden: slimme en minder slimme. 'Gelukkig' heeft de eigenaar van hotel Meyer te maken gekregen met het minder slimme soort, maar ze hebben helaas veel schade achtergelaten. De daders zijn nog niet gepakt door de politie en daarom heeft de eigenaar van het hotel besloten beelden van de inbrekers vrij te geven op internet voor iedereen om ze te bekijken. 

Inbrekers in hotel

In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 augustus hebben inbrekers eens flink huisgehouden in hotel Meyer in Bergen aan Zee. Er is niet veel aan waarde ontvreemd, maar toch hebben de inbrekers geen haast gehad om te zoeken naar waardevolle spullen. Dit is duidelijk te zien op de camerabeelden van de bewakingscamera die de inbrekers heeft kunnen vastleggen. De hoteleigenaar noemt het beangstigend. 

Beelden online

 
De beelden zijn online te bekijken, omdat Marc Van der Pas, de eigenaar van hotel Meyer, de daders zo snel mogelijk wil vinden, zodat ze hun straf kunnen uitzitten. De foto´s van de beschadigingen als gevolg van de inbraak heeft hij ook online met de wereld gedeeld. Zo kunnen mensen de inbrekers eens goed bekijken en hopelijk herkent iemand ze en geven ze dit al dan niet anoniem door aan de politie. De daders moeten volgens Van der Pas snel gepakt worden, want ze kunnen zo weer toeslaan. Gelukkig is er niet veel van waarde meegenomen, maar hij is achtergebleven met een grote troep waar hij nog wel even mee bezig is om op te ruimen. Daarom is het zaak dat de daders snel worden gepakt, wat de politie tot op heden helaas nog niet gelukt is. 
 

Alarm 

 
Om 10 over 5 op donderdagochtend werd Van der Pas gewekt door het alarm. Hij schoot uit zijn bed en besloot meteen te gaan kijken wat er aan de hand was. Wat hij aantreft is een grote ravage achtergelaten door de inbrekers. Het grote raam van zijn kantoor ligt aan gruzelementen, dat was het eerste wat opviel. Nadat de politie arriveerde reden ze nog rond in de buurt om een spoor van de daders te vinden, maar helaas was dat tevergeefs. 
 

Langzaam en luidruchtig

 
De beelden zeggen genoeg over wat er is gebeurd. De eerste poging om binnen te dringen is mislukt. Dat gebeurde bij de receptie waar ze de deur die toegang verschaft naar het kantoor te forceren. Ze bedachten dat het wel zou lukken met de restaurant stoelen. Deze hebben ze allemaal buitengezet en geprobeerd hiermee het raam in te gooien. Dat lukte ook niet, waarna ze bedachten dat het met de grote bloembakken die buiten stonden wel zou lukken. Dat was niet echt een slimme zet, aangezien dat veel herrie geeft en er gasten in het hotel slapen. Deze inbrekers zullen niet al te lang over de inbraak hebben nagedacht. Het duurde dan ook niet lang voordat de hotelgasten wakker werden en zich afvroegen waar het geluid vandaan kwam. 
 

Vijftig euro en postzegels

 
Toen ze eindelijk het kantoor waren binnengekomen merkten ze dat ze op moesten schieten. Nadat ze erachter kwamen dat de oude gokkast van zestig kilo toch echt te zwaar was om te tillen besloten ze het hazenpad te kiezen. Wat ze wel hebben meegenomen was maar liefst vijftig euro en wat postzegels. Helaas voor de hoteleigenaar is de schade in tegenstelling tot de buit wel flink. Goede inbraakbeveiliging zoals een deurdranger zou geen verschil hebben gemaakt in dit geval. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in