Zodra het zomer wordt, halen veel mensen hun zonnebril weer tevoorschijn. Sommigen gebruiken een zonnebril als bescherming tegen de zon, anderen gebruiken hem vooral als leuke accessoire. Het is echter zeer belangrijk om een goede zonnebril uit te zoeken, zodat hij voldoende bescherming biedt.

Een zonnebril is in de zomer erg belangrijk. Je ogen zijn gevoelig voor het UV-licht van de zon. Een zonnebril met een UV-filter houdt dit tegen, waardoor je ogen niet beschadigen. Ook de huid rond je ogen is erg gevoelig voor de zon. Hier is de huid heel dun, waardoor het makkelijk kan verbranden. Een zonnebril beschermt je ogen en de huid rond je ogen dus tegen verbranding.

Goedkope zonnebrillen

Op veel toeristische vakantiebestemmingen zijn straatverkopers met goedkope zonnebrillen te vinden. Voor een paar euro kun je dan een Ray-Ban of een andere dure merkzonnebril kopen, die natuurlijk nep is. Deze zonnebrillen zijn echter van zeer slechte kwaliteit. Ze zijn zelfs nog slechter voor je ogen dan wanneer je geen zonnebril draagt. Op deze zonnebrillen zit geen UV-filter, ze hebben dus geen beschermende werking. Door de donkere glazen worden je pupillen ook nog eens groter, waardoor je meer zonlicht in je ogen krijgt. Koop dus nooit een zonnebril zonder UV-filter, want dit is zeer schadelijk voor je ogen!

Goede zonnebril

Een goede zonnebril koop je dus niet aan de straat, maar gewoon in een winkel. Ga naar een winkel die je vertrouwt en waar je verwacht dat de kwaliteit hoog is. Vertrouw niet alle winkels in het buitenland, vaak wordt er gezegd dat de zonnebril een UV-filter heeft, terwijl dit niet zo is. Ook stickers op de zonnebril die aangeven dat er een UV-filter op zit, zijn niet altijd te vertrouwen. Behalve het UV-filter is ook de grootte van de zonnebril van belang. Een goede zonnebril is groot genoeg om ook de kwetsbare huid rond de ogen te beschermen.

Veel grote merken als Chanel, Vogue en Ray-Ban hebben echte designzonnebrillen. Deze brillen zijn niet alleen modegevoelig, je bent er ook zeker van dat ze van zeer goede kwaliteit zijn. Gelukkig hoef je niet meteen een zonnebril te kopen voor een paar honderd euro als je goede kwaliteit wilt. In Nederland zijn er veel winkels die zonnebrillen verkopen die een stuk goedkoper zijn, maar ook goed werken. Let er in ieder geval op dat de zonnebril 100% bescherming biedt tegen UV-licht.

Kinderen

Veel kinderen hebben goedkope felgekleurde zonnebrillen op, omdat dat zo leuk staat. Het wordt vaak meer als een accessoire gezien dan als echte noodzaak. Toch hebben kinderen echt een goede zonnebril nodig. Voor kinderen is dit belangrijker dan voor volwassenen, aangezien de ogen van kinderen nog zeer kwetsbaar zijn. Koop dus ook voor je kinderen een goede zonnebril.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in