Playa de las Americas is de meest toeristische plaats van Tenerife. Deze plaats ligt in het zuiden van Tenerife vlak bij het havenplaatsje Los Cristianos. In de zomermaanden wordt Playa de las Americas altijd druk bezocht. Het is dan ook de ideale plek voor een vakantie vol zon, zee, strand en gezelligheid.

Algemeen

In 1960 werd de plaats Playa de las Americas speciaal voor het toerisme gebouwd in het zuiden van Tenerife. De ligging was ideaal: vlak bij de zee, in de buurt van het authentieke plaatsje Los Cristianos en in een zeer zonnige en droge omgeving. In Playa de las Americas vind je geen oude gebouwen, alles is nieuwbouw en speciaal ontworpen voor het toerisme. Het is de ideale vakantiebestemming voor iedereen die op zoek is naar een vakantie die in het teken staat van ontspanning.

Strand

Playa de las Americas heeft een prachtig lang zandstrand. Doordat de zee redelijk rustig is bij dit gedeelte, kun je er gemakkelijk zwemmen. Langs het strand loopt een boulevard. Via de boulevard kun je doorlopen naar de vissersplaats Los Cristianos. Aan de boulevard zijn verschillende gezellige cafés en terrasjes te vinden.

Winkelen

Playa de las Americas is zeer geschikt voor een dagje winkelen. Natuurlijk kun je hier veel souvenirwinkeltjes vinden, net als op de rest van het eiland. Playa de las Americas heeft echter meer. Er zijn verschillende dure winkels te vinden met bekende merken. Zo zijn er winkels met de merken Prada, Dior en Chanel. Ook zijn er veel parfumeries te vinden. Vaak zijn de luchtjes hier goedkoper dan in Nederland.

In het winkelgebied lopen veel illegale straatverkopers rond die je zonnebrillen aan proberen te smeren. Het is niet aan te raden hier een zonnebril te kopen, ook al zijn ze nog zo goedkoop. Door de slechte kwaliteit van de brillen zijn ze eerder schadelijk voor je ogen dan dat ze je beschermen tegen de zon.

Uit eten

In Playa de las Americas zijn veel gezellig restaurantjes te vinden. Door het toerisme stikt het er helaas ook van de fastfoodketens en Chinese restaurants. Gelukkig zijn er ook nog genoeg goede restaurants te vinden.

Nachtleven

Playa de las Americas staat bekend om het bruisende nachtleven. Er bevinden zich diverse cafés en discotheken in het centrum. Vaak zijn er ’s avonds liveoptredens.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in