Per toeval is de fabrikant Allergan erachter gekomen dat een medicijn in de vorm van oogdruppels, ter behandeling van glaucoom oftewel teveel oogboldruk, wimpergroei tot gevolg heeft. Dit medicijn is onder de naam Lumigan door fabrikant Allergan op de markt gebracht en heeft als werkzame stof Bimatoprost. Gebruikers van deze oogdruppels kregen opvallend langere, vollere en in veel gevallen ook veel donkerdere wimpers. De Amerikaanse fabrikant Allergan zag dit als een gat in de markt en speelde hierop in. Wimpergroeimiddel Latisse/ Careprost werd toen gelanceerd.

 

""Wimpergroeimiddel Latisse/ Careprost en de werking ervan

Latisse is de commerciële en de cosmetische benaming van dit wimpergroeimiddel. Tijdens onderzoek is gebleken dat de werkzame stof bimatoprost inwerkt op de melanocytes. Wimpers worden hierdoor gemiddeld 106% dikker, 25% langer en 18% donkerder. Een generiek middel van Latisse is Careprost. Careprost is een stuk goedkoper, maar bestaat uit dezelfde hoeveelheid werkzame stoffen en hulpstoffen. In Amerika zijn Latisse en Careprost veel gebruikte cosmetische middelen.

Voor cosmetische doeleinden druppel je de vloeistof niet in je oog, maar breng je deze dagelijks aan na het reinigen van het gezicht en vóór het slapen gaan. Het aanbrengen ervan is zoals het aanbrengen van eyeliner op de wimperrand van de bovenooglid. Zorg ervoor dat het niet in je ogen komt en breng het niet aan op de wimperrand van de onderooglid, omdat deze vrij gevoelig kan zijn. Je kunt hiervoor een dun penseel kopen bij een parfumerie, maar je kunt ook een penseel gebruiken van een oude eyeliner. Het penseel dient dagelijks goed gereinigd te worden.  Na ongeveer zes weken zullen de wimpers flink zijn gegroeid. Als de wimpers eenmaal langer, voller en donkerder zijn, dan kun je de wimpers onderhouden, door het om de dag aan te brengen. Zodra je met het gebruik stopt, zullen de wimpers geleidelijk aan hun oude vorm weer aannemen.

De inhoud van een flesje is 3ml en gaat circa één maand mee.

Volgens de forumleden van Viva.nl zijn de goedjes Latisse en Careprost veelbelovend. Ook op de website www.makeupalley.com zijn er een hoop reviews te lezen en vóór en na foto’s te bezichtigen.

Bijwerkingen van Latisse/ Careprost

Minder dan drie procent van de gebruikers van Latisse ondervindt neveneffecten door het gebruik van Latisse. De neveneffecten van Latisse als wimpergroeimiddel kunnen zijn:

  • Wildgroei van wimperhaar (dit kan verholpen worden door het gebruik van een wimperkrultang en mascara)
  • Jeuk en roodheid
  • Hyperpigmentatie op de plek waar het is aangebracht

Mocht u last krijgen van een bijwerking stop dan met het gebruik van Latisse. De bijwerking is meestal van tijdelijke aard.

Het product is door de Amerikaanse Registratie Autoriteit FDA (Food and Drug Administration) goedgekeurd voor gebruik als wimpergroeimiddel.

Bij een klein percentage van diegenen die dit middel jarenlang in hun ogen hebben gedruppeld tegen oogboldruk heeft het geleid tot een lichte verkleuring van de iris of tot hoornvliesontsteking, druppel dit middel daarom nooit in het oog!

Verkrijgbaarheid van Latisse en Careprost

In Amerika zijn Latisse en Careprost veel verkochte wimpergroeimiddelen. In Europa zijn Latisse en Careprost alleen te koop in Engeland sinds 2010. Latisse is vrij kostbaar, maar het generieke middel Careprost is een stuk voordeliger.

In Nederland is Careprost verkrijgbaar bij Beautystuff.nl en bij Beautydoc.nl.

Een flesje Latisse á 3ml kost circa 90 dollar en een flesje Careprost á 3ml kost circa 20 dollar.

Andere methodes om de wimpers te verlengen

Er zijn naast het wimpergroeimiddel Latisse of Careprost ook andere manieren om de wimpers te verlengen, zoals het plakken van kunststof wimpers op de rand van het bovenooglid. Het nadeel hiervan is dat het er onecht uitziet. Bovendien moeten de kunststofwimpers voor het slapen gaan worden verwijderd.

Het is ook mogelijk om de wimpers te verlengen middels het plakken van losse wimperharen tussen de wimpers oftewel wimperextensions. Deze wimperharen kunnen dagenlang blijven zitten als het op de juiste manier is aangebracht. Er mag geen mascara op de losse wimperharen, omdat de geplakte wimperharen hierdoor kunnen loslaten. Een veel voorkomende klacht bij wimperextensions is het afbreken van de wimpers. Om de wimpers op korte termijn weer lang te krijgen is Careprost of Latisse aangeraden.

www.latisse.com
www.kliniekoverzicht.nl
www.makeupalley.com
www.viva.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in