Bij plastische chirurgie wordt het uiterlijk van iemand aangepast. Soms wordt dit gedaan om medische redenen maar de laatste tijd komt het steeds vaker voor dat mensen cosmetische chirurgie willen.

Vormen van plastische chirurgie

Je hebt drie verschillende vormen van plastische chirurgie. De eerste vorm van plastische chirurgie is herstelling van aangeboren afwijkingen zoals bijvoorbeeld een hazenlip. De tweede vorm is plastische chirurgie die wordt toegepast na een ongeluk. Dit kunnen bijvoorbeeld brandwonden zijn. De derde vorm wordt ook wel cosmetische chirurgie genoemd en heeft geen medische reden. Dit wordt enkel gedaan om het uiterlijk van iemand te verbeteren. Zo kan er bij deze vorm van plastische chirurgie bijvoorbeeld een borstvergroting worden uitgevoerd.

Cosmetische behandelingen

Er zijn een aantal veel voorkomende cosmetische behandelingen. Mensen die besluiten deze behandelingen te ondergaan doen dit meestal om zich beter te voelen. Wie het uiterlijk op deze manier wil corrigeren heeft wel veel geld nodig, alle behandelingen kosten duizenden euro’s.

Borstcorrecties

Een borstcorrectie is een van de meest voorkomende ingrepen bij vrouwen. Een borstlift zorgt ervoor dat hangende borsten weer omhoog getrokken worden. De tepel komt bij een borstlift veel hoger te liggen dan hij eerst lag, waardoor de borst weer meer naar voren staat in plaats van naar onder. Bij een borstvergroting worden er protheses in de borsten aangebracht via een klein sneetje. Sommige vrouwen hebben juist te grote borsten en besluiten een borstverkleining te laten doen. Dit kan medische noodzakelijk zijn wanneer de borsten zo zwaar zijn dat ze rugklachten veroorzaken. Vaak wordt dit ook gedaan omdat vrouwen te grote borsten lelijk vinden. Een borstverkleining wordt gedaan door het weghalen van een deel van het borstklierweefsel.

Gezichtscorrecties

Ook het gezicht wordt vaak gecorrigeerd. De facelift is erg populair. Hierbij wordt de huid weer strak getrokken zodat de huid er minder oud uit ziet. Een ooglidcorrectie kan ervoor zorgen dat hangende ogen weer worden opgetrokken. Slappe oogleden kunnen iemand erg vermoeid of verdrietig lijken kijken, daarom laten veel mensen dit corrigeren.

Schaamlipcorrectie

De laatste jaren wordt de schaamlipcorrectie steeds populairder. Bij sommige vrouwen zijn de binnenste schaamlippen groter dan de buitenste. Dit kan voor veel pijn zorgen, bijvoorbeeld tijdens het fietsen. Maar ook vinden veel vrouwen hun schaamlippen niet mooi en laten ze daarom corrigeren.

Vet weghalen

Bij de buikwandcorrectie wordt er vet en huid weggehaald op de buik. Bij liposuctie worden vetophopingen onderhuids weggezogen.

Gevaren

Plastische chirurgie kent vele gevaren. Zo kunnen er bloeduitstortingen ontstaan na de operatie. Vooral in de buikplooien komen vaak vetophopingen voor. Er is ook een kans op beschadiging van de zenuwen. Bij 1 op de 1000 facelifts is de zenuwschade permanent. Infecties komen minder vaak voor bij mensen die cosmetische chirurgie laten doen, omdat deze mensen van te voren gezond zijn. Toch is ook hier kans op. Verder is er kans op littekens, een tijdelijke verlamming na de operatie en bloedingen. Tenslotte is er ook een zeer klein aantal mensen dat dood gaat na een plastisch chirurgische ingreep, dit percentage is minder dan één.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in