Welke schoenen zijn tegenwoordig echt in? Helaas komt er bij nogal wat mensen het woord ‘lomp’ als eerste in hen op, als je het antwoord op deze vraag geeft. Het zijn namelijk de enkellaarsjes, hoog op de wreef gesloten pumps en de… klomp.

Hoog gesloten schoenen

Ultrakorte laarsjes met hoge hakken en plateaus zijn echt in. Ook de stevige hak is hip. Het komt ietwat grof en lomp over, maar dat is nu juist de kracht van de korte enkellaarsjes. Het laat je enkels en kuiten extra goed uitkomen. Bovendien maken de schoenen je langer dankzij de hoge hak. En lange benen doen het altijd goed!

Combinaties

Waar kun je de hoog gesloten laarsjes het beste bij dragen? Een skinny broek doet het goed en kies vooral voor dezelfde kleur broek als laars, zodat je benen nog langer lijken. Ook met een kokerrok of –jurkje zijn de laarsjes prima te combineren. Ze sluiten goed aan, zodat je een moderne look krijgt.

Klomp

Voor de zomer is het de klomp die helemaal hip is. Het lijkt allerminst elegant en met de hak eronder misschien al even oncomfortabel. Toch gebruikte de modekeizer Karl Lagerfeld de klomp in zijn voorjaarsshow van Chanel. Reden genoeg dus om hem zelf ook aan te trekken. En bovendien: je krijgt eindelijk geen blaren meer aan je enkels, én je hoeft er niet op te letten dat je teennagels mooi gelakt zijn! Voordelen te over dus.

""

Welke klomp kies je?

Je kunt kiezen voor klompen met enorm hoge hakken, of juist voor iets lagere hakken. Je kunt ook kiezen voor heel versierde klompen. Ook kun je zowel heel dure exemplaren als goed betaalbare klompen in de schoenenwinkels vinden. 

Combinaties

De klomp past goed bij een legging. Het maakt je benen langer en dus mooier. Met zonnig weer is een jurkje ook prima bij de klomp. Vermijd heel wijde kleding of frutsels als je de klomp draagt, daar wordt je look niet beter van. Je creëert juist wel een heel goede combinatie als je de klomp draagt bij vintage kleding – en dan vooral bij boerderijachtige vintage jurkjes en bloesjes. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in