Veel mensen willen graag snel bruin worden. Helaas willen sommige mensen zo graag bruin worden, dat ze allerlei trucjes uitproberen die uiteindelijk helemaal niet werken. Ze liggen te lang in de zon, waardoor ze verbranden, of gebruiken allerlei middeltjes, waardoor ze oranje worden in plaats van bruin. Daarom hier een paar tips om gezond en snel bruin te worden.  

Scrubben

Voor je de zon in gaat, kan je lichaam wel een oppepper gebruiken. Tenslotte hebben veel lichaamsdelen al een winter lang geen zon meer gezien. Wanneer je je huid goed scrubt, zullen dode huidcellen verdwijnen en komt er een nieuwe huid tevoorschijn. Als je dit doet voor je de zon in gaat, dan wordt je nieuwe huid bruin. Het duurt langer voor je gaat vervellen en hierdoor kun je veel langer van je bruine kleurtje genieten.

Veel drogisterijen verkopen scrubzout of douchegel met kleine scrubstukjes er in. Ook zijn er speciale scrubhandschoenen te koop. Let wel op dat je niet begint met scrubben vlak voor je de zon in gaat. Hier moet minstens een dag tussen zitten, anders is je huid nog te gevoelig.

Insmeren

Het allerbelangrijkste blijft natuurlijk het insmeren. Zorg er voor dat je altijd zonnebrandcrème op hebt als je de zon in gaat. Zelfs al denk je dat je niet verbrandt, toch kun je je beter insmeren. De zonnebrandcrème zorgt er namelijk ook voor dat je huid niet uitdroogt.

Er zijn veel verschillende soorten zonnebrandcrème te koop. P10 en P20 zijn zeker aan te raden. Dit is zonnebrandolie met factor 10 of 20. Je smeert dit ’s ochtends op en de rest van de dag hoef je nergens meer aan te denken. Deze olie blijft namelijk de hele dag beschermen en kan zelfs tegen water. De flesjes zijn een stukje duurder dan gewone zonnebrandcrème, maar een groot voordeel is dat je er veel minder van hoeft te smeren.

After-sun

Wanneer je toch verbrand bent, is het aan te raden meteen ’s avonds after-sun op de verbrande huid te smeren. Dit heeft een verkoelende werking en helpt de huid te herstellen. Het kan er voor zorgen dat je huid minder gaat vervellen. Wanneer je huid wel erg gaat vervellen, dan zal je bruine kleur helemaal verdwijnen. Om dit te voorkomen moet je de verbrande huid een goede nabehandeling geven door regelmatig te smeren met after-sun.

Zonnebank

Als je huid niet goed tegen de zon kan, dan is het aan te raden eerst een aantal keer naar de zonnebank te gaan om het langzaam op de bouwen. Op deze manier went je huid aan de zon en zul je minder snel verbranden. Let wel op dat je niet te lang onder de zonnebank gaat. Het is om te wennen, niet om meteen heel bruin te worden.

Extra snel bruin worden

Er is een aantal manieren waarop je extra snel bruin wordt. Je kunt bijvoorbeeld je lichaam insmeren met babyolie. Ook door water op je huid word je sneller bruin. Let hierbij extra goed op, dat je sneller bruin wordt, betekent ook dat je sneller kunt verbranden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in