Met de zomer in het zicht willen alle vrouwen natuurlijk mooie gladde benen. Maar wat is de beste manier om je benen voor te bereiden op de zomer? Met deze tips zullen je benen stralen in de zon!

Scrubben

Je kunt het beste beginnen met het scrubben van je benen. Scrubben zorgt ervoor dat je oude huidschilfers loslaten. Hierdoor haal je de droge plekken weg en wordt je huid egaal. Bovendien krijg je hier heerlijk zachte benen van. Er zijn verschillende scrubs verkrijgbaar die je kunt gebruiken voor je benen. Er is zowel droog scrubzout als scrubgel te koop. Dit werkt allebei goed. Voor een optimaal resultaat kun je je benen het beste iedere week een keer scrubben. Vaker dan een keer in de week is niet goed voor je huid.

Ontharen

Na het scrubben kun je de benen ontharen. Doe dit niet direct na elkaar, de huid kan nog gevoelig zijn. Er zijn verschillende manieren om je benen te ontharen. Elke manier heeft zowel voordelen als nadelen, kijk dus goed welke manier het beste bij je past.

Scheren

De meest voorkomende manier van ontharen is scheren. Scheren is makkelijk, relatief goedkoop en bovendien pijnloos. Het is belangrijk om een goed scheermes uit te kiezen. Wegwerpmesjes zijn handig voor op reis, maar zijn echt na één keer al bot. Het beste is om te investeren in een goed scheermes dat langer mee gaat. Er zijn scheermesjes verkrijgbaar die speciaal gemaakt zijn voor de vrouwelijke rondingen. Als je gaat scheren, is het belangrijk om scheergel te gebruiken. Dit zorgt er voor dat je huid niet gaat irriteren. Bovendien drogen je benen minder snel uit wanneer je scheergel gebruikt en kun je makkelijker scheren.

Een nadeel van scheren is dat de haren vrij snel weer terug groeien. Na een aantal dagen is het grootste deel al weer terug gegroeid. Bovendien worden de haren die terug groeien steeds dikker en donkerder van kleur. Wanneer je eenmaal begint met scheren, dan blijf je bezig.

Harsen

Een andere manier om je benen te ontharen is harsen. Je kunt dit zelf doen met speciale harsstrips, of je kunt het laten doen bij de schoonheidsspecialist. Bij veel mensen zorgen harsstrips voor irritaties. Bovendien haal je lang niet alle haren weg en kun je het zelf moeilijk zien. Het is dus aan te raden je te laten harsen door een professional. Op deze manier doet het vaak ook minder pijn. Harsen is wel een stuk duurder dan scheren, het kost tussen de twintig en dertig euro per behandeling. Een groot voordeel is dat de haren een aantal weken wegblijven en bovendien minder dik terugkeren.

Ontharingscrème

Tenslotte is er nog ontharingscrème verkrijgbaar om de benen te ontharen. Deze ontharingscrème zorgt dat de haren na een aantal minuten oplossen. Ook deze manier is pijnloos. Het kan echter wel zijn dat je allergisch bent voor de crème, test dit van te voren dus even. Verder heeft ontharingscrème dezelfde voor- en nadelen als scheren.

Nabehandeling

De nabehandeling is erg belangrijk. Door het ontharen zijn je benen gevoelig en bovendien worden ze snel droog. Daarom is het aan te raden je benen goed in te smeren met bodylotion na het ontharen. Er zijn speciale bodylotions die de huid extra zacht maken. Zoek een bodylotion uit die goed bij je huid past. Heb je bijvoorbeeld een droge huid, neem dan ook een bodylotion die geschikt is voor de droge huid.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in