Het haar van vrouwen in shampooreclames glanst altijd prachtig, maar in het echt lijkt dit bijna niet te kunnen. Het is dan ook lastig om mooi glanzend haar te krijgen, maar het is zeker niet onmogelijk.

Als je wilt dat je haar glanst, moeten je haarschubben gesloten zijn. Mensen met steil haar hebben van nature meer glans in hun haar dan mensen met krullend haar. Maar voor iedereen is het mogelijk om het haar meer te laten glanzen. Het hangt allemaal af van de juiste verzorging.

Haar wassen

Bij het wassen van je haar is het belangrijk om de shampoo alleen aan de bovenkant van het haar in te smeren, vlak bij de hoofdhuid. Wanneer je haar vet wordt, wordt namelijk ook alleen dat deel vet. Haarpunten zijn een stuk droger dan het haar rond de hoofdhuid. Wanneer je de haarpunten ook met shampoo wast, dan worden ze nog droger dan normaal en gaat de glans eruit. Het is beter om de haarpunten met een conditioner te behandelen en de bovenkant van het haar met een shampoo in te smeren. Let er ook op dat je de conditioner niet door het hele haar smeert, hierdoor wordt de bovenkant weer extra snel vet. Was je haar niet te vaak. Wanneer je het iedere dag wast wordt het erg snel droog.

Haar verven

Permanente kleuring in je haar zorgt er voor dat het haar erg droog wordt en veel minder glanst. Henna of natuurlijke haarkleuring is een goede oplossing. Bij de Tuinen zijn diverse producten verkrijgbaar om je haar op een natuurlijke manier te kleuren. Dit is veel beter voor je haar en zorgt er voor dat het weer gaat glanzen. Wanneer je je haar verft is het aan te raden speciale shampoo en conditioner te gebruiken voor gekleurd haar.

Tips met huismiddeltjes

  • Spoel je haar na met bier. Bier zorgt voor een mooie glans in je haar. Spoel het na afloop goed uit om stank te voorkomen. Het kan zijn dat je het nog een beetje ruikt wanneer je haar nat is, maar zodra het opdroogt ruik je niks meer.
  • Spoel je haar na het wassen met koud water. Je moet misschien even doorbijten, maar het levert prachtig glanzend haar op. Het koude water zorgt er voor dat de haarschubben sluiten waardoor het haar gaat glanzen. Koud water is bovendien ook goed voor de doorbloeding.
  • Wanneer je blond haar hebt, kun je voor extra glans zorgen door je haar te verzorgen met citroen. Verdeel het citroensap over je haar, laat het een kwartiertje intrekken en spoel het vervolgens goed uit.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in