Wat zegt de kleur van je ogen over je persoonlijkheid?  Is er een verschil tussen blauwe, bruine, groene of grijze ogen? 

De kleur van je ogen kan heel wat vertellen over je persoonlijkheid en hoe je over komt op mensen. De kleur van je ogen wordt veroorzaakt door de hoeveelheid melanine die in je Iris zit. Heb je bijvoorbeeld veel melanine dan heb je bruine ogen. En heb je weinig of geen melanine dan heb je blauwe of grijze ogen. Hoe mee melanine je hebt hoe donkerder je ogen zijn. Bij de geboorte van blanke baby's hebben de ogen vaak nog een blauwe oogkleur. Dit komt omdat er nog geen melanine heeft gevormd in de iris. Dit komt meestal later pas. 

Door de zon kan je oogkleur ook een beetje veranderen. Vooral wanneer je bruine ogen hebt kan de kleur donkerder worden als je veel wordt blootgesteld aan zonlicht. Dit komt ook door de melanine. Melanine zit bijvoorbeeld ook in je huid. Als je in de zon gaat liggen krijg je meer melanine en daardoor krijg je een bruine kleur. De kleur van de Mensen met lichte ogen zoals blauw of grijs verandert niet zo snel. Het is echter wel bewezen dat mensen met een lichte oogkleur meestal minder goed tegen zonlicht of fel licht kunnen als mensen met donkere ogen. 

De kleur van je ogen is erfelijk bepaald. Als je vader en moeder allebei bruine ogen hebben in de kans heel groot dat jij ook bruine ogen hebt. En als een van je ouders bruine ogen heeft is de kans ook het grootst dat jij ook bruine ogen hebt. Dit komt doordat de bruine kleur dominant is. Maar het komt echter ook voor dat jijzelf blauwe ogen hebt terwijl je beide ouders bruine ogen hebben. 

In de wereld zijn bruine ogen het meest voorkomend. In veel Aziatische of Afrikaanse landen heeft de bevolking 99% bruine ogen. In de noordelijke landen komen echter blauwe ogen het meeste voor. Groene ogen zijn het minst voorkomend en zijn daardoor ook erg zeldzaam in de wereld. 

Blauwe ogen  

Mensen met blauwe ogen geven je een jonge en speelse indruk. De meeste blanke baby's worden ook met blauwe ogen geboren. Pas na een paar dagen of zelfs weken verandert de oogkleur van de baby en na drie jaar staat de oogkleur pas helemaal vast. Blauwe ogen staan dus voor de het jeugdige. 

Bruine ogen

Mensen met bruine ogen komen erg betrouwbaar over. Ze worden vaak lief en veilig gevonden. Maar mensen met bruine ogen worden ook snel dominanter gevonden. Ze hebben een dominanter uiterlijk dan mensen met een andere kleur ogen. 

Groene ogen 

Groene ogen zijn de minst voorkomende kleur ogen. Groene ogen kunnen je dus een erg myserieuze of soms zelfs hypnotiserende indruk geven. Iemand met groene ogen laat niet zo snel over zich heenlopen. Ze zijn erg pittig en ook erg gedreven. 

Grijze ogen

Mensen met grijze ogen komen erg intelligent over. Ze kunnen ook een verfijnde indruk geven. Mensen met grijze ogen stralen ook rust en controle uit. Daarom vinden mensen het vaak prettig om in gezelschap te zijn met mensen die grijzecogen hebben. 

http://www.flair.be/nl/body/273646/wat-je-oogkleur-over-jou-vertelt 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in