Je kan het je haast niet voorstellen maar kunnen wij nog wel zonder webshoppen? Nee helemaal niet meer. Alleen houden wij wel rekening met de hygiëne bij het retouren en aantrekken van de producten?

Stel jij nu eens voor, winkelen zonder internet. Nee dat kan je niet. Online shoppen is de beste manier om vanuit je luie stoel op een herfstachtige dag jouw nieuwe dameskleding uit te zoeken. Wij kunnen wel de hele ddag rond serven op het internet en op zoek naar dameskleding. Nadat wij de producten hebben besteld kijken we er heel erg naar uit wanneer de postbode met ons pakketje voor de deur staan. Wij kunnen er dagen naar uitkijken en eindelijk is het moment daar en we zijn weer zo blij als een kind. We bestellen ook nog wel eens met een aantal vriendinnen tegelijk en dat betekent dat de postbode heel veel moeite moet doen voor ons pakketje.

Onderzoek

Nadat wij het pakketje in ontvangst hebben genomen kunnen we niet meer wachten en scheuren we het open om het meteen te passen. Wij staan er vaak niet bij stil maar zijn de online bestelde kledingstukken niet al een keer eerder gedragen? Koringscode.nl heeft hier onderzoek naar gedaanen kwam met nogal shocking news. Het onderzoek vond plaats onder 1.050 mensen en een op de vier let niet op hygiëne tijdens het passen van kleding nadat het besteld bij een webshop. 

Dit houdt niet meteen in dat je moet stoppen met online shoppen, maar wees wat bewuster van de hygiëne na een aankoop van een product bij en webshop. Wij raden je ook aan dat je na aankoop van een product bij een webshop eerst de producten gaat wassen voordat jij er in wilt gaan lopen. Webshops hebben over het algemeen een kwaliteitscontrole nadat het geretourd is. Maar het wilt nog wel eens voorkomen dat er wat tussendoor glipt.  

Slechts een kwart van de 1.050 wast de kleding voordat het de kleding aantrekt en slechts 15% van de ondervraagden gaat eerst douchen voordat het de kleding gaat passen en eventueel gaat retouren. 

In veel lingeriewinkels wordt bijvoorbeeld in het pashokje een voorschrift opgehangen om ondergoed en zwemkleding over je ondergoed heen te passen. Dit is een poging om het tegen te houden, natuurlijk is dit ook niet waterdicht maar het idee is goed. Thuis zit er helemaal geen controle op. 

Sommige mensen gaan zelfs nog een stapje verder, want zij dragen de kledingstukken langer dan één dag en sturen ze dan pas terug. Vaak wordt dit gedaan door mensen die een gala of een feestje hebben waar ze en jurk moeten dragen. 

In een kledingwinkel kan je er nog enige controle op houden maar thuis lukt dat helemaal niet. Iedereen vindt het vervelend om gedragen kleren aan te trekken van een ander zonder dat het is gewassen. JIj vindt het zelf ook niet leuk dus waarom zou je het bij een ander wel doen. Het is gemakzucht van even snel aantrekken en kijken hoe het zit.

Conclusie

Kortom: Als je bij een webshop kleding bestelt was het eerst voordat je het gaan aantrekken maar kijk voor de zekerheid ook of het product wel helemaal schoon is. Niemand wilt gedragen kleren aan dus verpest het ook niet voor een ander.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in