Ben je op zoek naar een nieuwe impuls in het leven. Wanneer je denkt vast te zitten in je carrière, of je voelt dat het ondernemen wat stroever verloopt dan voorheen, dan is het misschien goed om eens op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. De vraag is dan hoe je die uitdaging kan vinden. Daarvoor is het goed om eens kritisch naar jezelf te kijken. Op die manier kan je namelijk ontdekken wat je echt wilt. Om vervolgens een plan te kunnen maken hoe je dat aanpakt.

Werken aan jezelf

Het begint allemaal met werken aan jezelf. Wanneer je vast bent gelopen in je carrière of ondernemerschap, dan is het niet zo dat dit zich vanzelf weer rechttrekt. Daarvoor zal je toch echt zelf het nodige moeten doen. Het belangrijkste om te beseffen is dat de reden waarom je je zo voelt waarschijnlijk een gebrek aan voldoening is. Je haalt nu niet uit het leven wat je eruit zou willen halen. Dit is alvast een goede basis, want je weet nu in ieder geval wat je niet wilt. Vervolgens kan je dan op zoek naar datgene wat je wel voldoening zal geven.

Een schrijfoefening doen

Het is goed om een plan te maken. Dat begint met een schrijfoefening. Je gaat eerst op zoek naar datgene wat jou voldoening geeft. Je schrijft op welke dingen jou plezier geven. Je schrijft ook op wat jij belangrijk vindt in het leven. Je zal merken dat je meer en meer tot de kern komt wanneer je begint met schrijven. Daardoor kan je ook een beter beeld vormen van wat er nu mis is met jouw carrière en wat je kan doen om het te repareren. Dit document wat je maakt vormt ook de basis van je vervolgstappen.

De juiste vorm zoeken

Het is nu belangrijk om te bekijken in welke vorm je aan de slag gaat met datgene wat je ontdekt hebt. Wil je als je een andere weg in slaat nog altijd ondernemer blijven? Of is het beter om ergens in dienst te treden om op die manier verder te gaan? Je kan bijvoorbeeld eens kijken in de online databases van vacaturesites om te bekijken wat het aanbod is. Neem daar ook rustig de tijd voor. Het is natuurlijk belangrijk om iets nieuws te vinden, maar bedenk je ook dat je wel wilt zorgen dat je ook op de lange termijn voldoende plezier blijft houden.

Maak gebruik van coaching

Tot slot is het slim om het niet allemaal alleen te willen doen. Er zijn veel mogelijkheden om met coaching te werken. Een loopbaancoach bezoeken kan bijvoorbeeld een goed idee zijn. Die kan je toch weer tot nieuw inzichten brengen. Ook is dit iemand die je helpt motiveren om de stap te zetten. Dat het spannend en uitdagend is, dat staat immers wel vast. Door de juiste steun te zoeken kan je die stap dan net wat gemakkelijker maken. Je zal merken dat je er op deze manier al snel veel meer voldoening uit kan halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in