Een heerlijk gerecht met gehakt, ham en kaas. Vult goed en is bijna overal mee te combineren, zoals sla, aardappeltjes en nog veel meer!
Deze ingrediënten zijn gebasseerd op een gerecht voor 4 personen.
Ingrediënten
-
500 gram half om half gehakt
-
2,5 beschuiten
-
1 ei
-
2 theel. zout
-
2 theel. zwarte peper
-
1 theel. nootmuskaat
-
2 teentjes knoflook
-
3 eetl. tomatenketchup
-
75 gr. ontbijtspek
-
115 gr. ham
- 60 gr. jong belegen kaas
Voorbereiding
Maal de beschuiten eerst helemaal fijn en doe het in een grote kom. Doe er vervolgens alle kruiden bij en vermeng alles goed met elkaar. Pak nu het gehakt en doe het in de kom. Vermeng weer alles goed met elkaar. Pel de knoflookteentjes, pers ze uit en doe het samen met het ei en de tomatenketchup bij het gehaktmengsel. Meng nu weer alles goed door elkaar. Laat vervolgens het mengsel even rusten. Verwarm de oven nu voor op 200 graden.
Bereidingswijze
Snij, terwijl de oven aan het voorverwarmen is, de ham en kaas in hele kleine stukjes. Laat dit vervolgens nog even gescheiden van elkaar liggen. Pak nu de ham en meng dit goed door het gehaktmengsel. Pak daarna de kaas en vermeng dit ook goed door het gehaktmengsel. Het gehaktbrood is nu klaar om de oven in te gaan.
Pak een ovenschaal en vet deze in met een klein beetje boter. Pak vervolgens het gehaktbrood en vorm er een mooi halfrond brood van. Leg deze in de ovenschaal. Pak de ontbijtspek en wikkel deze om het gehaktmengsel heen. Zorg ervoor dat er een beetje spek onder het gehaktbrood komt te liggen. Zet de ovenschaal nu in de oven en bak het in ongeveer 25 minuten gaar. Afhankelijk van de dikte van het gehaktbrood kan de baktijd variëren. Hou hier rekening mee. Kijk af en toe of het gehaktbrood al gaar is.
Nu is het klaar om geserveerd te worden. Zet het gehaktbrood op tafel en snijdt er plakjes van. Dit gehaktbrood is erg lekker in combinatie met aardappetjes en sla. Maar is ook lekker om gewoon zo te eten!