De Bull Terrier is een zeer apart hondenras, niet alleen qua uiterlijk maar ook qua gedrag. Voor het besluit een hond van dit ras aan te schaffen is het belangrijk deze basis informatie tot u te nemen.

Oorspronkelijke herkomst

Dit ras komt qua oorsprong uit Groot Brittanië.

Algemene verschijning

Een Bull Terrier hoort stevig gebouwd, gespierd, in balans, levendig en actief te zijn. Een vastberaden en intelligente uitdrukking mag niet ontbreken. Het hoofd is zo karakteristiek doordat deze eivormig is met een downface (een naar beneden lopende neus). Een reu hoort er mannelijk en steviger dan een teefje uit te zien. Een teef hoort er vrouwelijk en minder robuust dan de reu uit te zien.

De schouderhoogte ligt tussen de 48- en 56 centimeter hoog, het gewicht ligt tussen de 23 tot 28 kilo. Waar het vooral om gaat is dat de indruk gewekt wordt dat de hond maximaal 'gevuld' is, dus niet te dik en niet te dun.

Kleuren

De meest voorkomende hoofdkleuren van de vacht zijn effen wit, rood en zwart, zwartgestroomd, fawn(reebruin), en driekleurig. Uiteraard komen er meerdere varianten voor maar deze worden niet erkend door het stamboek. De vacht is kortharig en glad.

Gedrag en karakter

Een Bull Terrier is een echte allemansvriend. Het is een stoere, eigenwijze maar zeer vriendelijke, lieve en bovenal eerlijke hond. Mits de hond goed is opgevoed kan hij prima in een gezin leven. Een Bull Terrier is een zeer aanwezige hond die echt bij de familie wil horen. De meeste Bull Terriers zijn aardig waaks over hun 'roedel' (familie). Dit kan zich uiten in blaffen tegen onbekende mensen die bijvoorbeeld het huis binnen willen dringen. Dit ras kan perfect gehouden worden in combinatie met katten als dat tenminste van jongs af aan aangeleerd wordt. Ook met andere honden kan hij zich prima vermaken zonder problemen te krijgen.

Dit ras heeft een strenge en eerlijke opvoeding nodig die zeer consequent moet zijn. Regels zijn regels en daar moet je je aan blijven houden. Kun je dit aan je hond geven dan heb je een vriend voor het leven!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in