Jouw hond is jouw trouwste vriend. Het is daarom is het voor jou ook heel belangrijk dat jij het dier te eten geeft wat hij of zij nodig heeft. De vraag is dan alleen wel wat dat dan is. Dit hangt natuurlijk van heel veel zaken af. Bedenk je alleen wel dat een hond vaak nog veel actiever is dan jij en veel speelt, wandelt en zelfs zwemt. Dat betekent dus ook dat het belangrijk is dat de hond goed gevoed wordt om dit aan te kunnen. Daarover ontdek je hier meer.

Werken met krachtvoer

Het is altijd een goed idee om met krachtvoer te werken. Het is namelijk zo dat dit precies die ingrediënten biedt die een hond nodig heeft om de inspanningen aan te kunnen. Het gaat dan bijvoorbeeld om herstel na een activiteit. Het is wel afhankelijk van heel veel zaken wat voor honden het best is. Krachtvoer kan namelijk op veel verschillende manieren van waarde zijn. De zaken die bijvoorbeeld meespelen zijn het soort activiteit, maar ook de leeftijd van de hond. De juiste voeding is op die manier dus ook altijd wel te vinden voor jouw hond.

Wat heeft een hond nodig?

Wanneer een hond actief is, dan is het bijvoorbeeld belangrijk dat deze genoeg eiwitten krijgt. Ook vitamines en mineralen spelen een rol. Daarnaast moet je op zoek naar dierlijke vetten. Wanneer je specifieke merken kiest, dan is het niet alleen zo dat alles erin zit. Het is dan ook nog eens zo dat de juiste balans tussen de stoffen is verzorgd. Zo weet je dus zeker dat de hond alles krijgt wat nodig is. Vaak zit er veel vlees of vis in de voeding die je koopt. Ook groente, fruit en granen hebben een plek.

Zorgen voor licht voedsel

Een hond die actief is moet alles wel goed kunnen verteren. Dat gaat net even anders dan bij mensen. Daarom is het ook belangrijk dat het eten dat je geeft licht te verteren is. Dat maakt het voor de hond wat gemakkelijker. Granen moeten dus niet te veel in de voeding zitten, want die verteren moeilijker. Terwijl fabrikanten dit vaak juist wel als vulling gebruiken. Voorkom dat je viervoeter hier te veel mee moet worstelen. Let ook op het moment waarop je het eten geeft. Dit heeft vooral met de activiteit te maken.

Voeding door een sporthond

Wanneer jouw hond niet zomaar een viervoeter is, maar juist een sporthond, dan is het ook belangrijk om de voeding daarop aan te passen. Daar moeten nog meer eiwitten, dierlijke vetten en koolhydraten inzitten. Dit is te vergelijken wat sporters onder de mensen nodig hebben. Het is voor honden handig wanneer de glycemische waarden wat hoger zijn. Ook wil je voorkomen dat er granen in de voeding zitten. Wanneer je op die zaken let, dan kan je zorgen dat je hond er goed voorstaat en de sporten goed aankan. Zo hebben jullie dus alleen maar nog plezier met elkaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in