Dieren zijn leuk om in huis te hebben. Ze brengen echter natuurlijk wel ook wat nadelen met zich mee. Zo zal je overal in huis haren vinden. Dit kan je niet zo laten. Daar moet je iets aan doen. Het is echter wel veel werk om je huis goed vrij van dierenharen te houden. Het zou dan fijn zijn als je weet hoe je dit op een goede manier moet aanpakken. Geen nood, want daar zijn oplossingen voor. Het is goed om op deze plek eens te bekijken wat je kan doen om de haren van jouw huisdier effectief op te ruimen in je woning. Zo hebben jullie alleen maar meer plezier.

Ruimtes harenvrij houden

Het begint allemaal met het beperken van de plekken waar je haren kan vinden. Dat doe je bijvoorbeeld door de hond of kat in bepaalde kamers niet toe te laten. Dit kan je heel simpel bepalen. Houd bijvoorbeeld de deuren van de slaapkamers dicht. Met de woonkamer en de gangen heeft het dier al voldoende ruimte in huis om te bewegen. Daarmee maak je het probleem al een stuk kleiner. Je weet namelijk waar het dier zijn of haar haren vooral zal verliezen. In de kamers zal je veel minder last hiervan hebben. Dat maakt het opruimen ervan dus ook al direct een veel minder intensieve klus. Al moet je natuurlijk wel beseffen dat je de haren ook door het huis loopt omdat ze aan je sokken, schoenen en kleren blijven hangen. 100 procent vrij van haren blijven in de kamers is dus waarschijnlijk niet mogelijk. Daar is echter dan wel weer gemakkelijk iets aan te doen.

Gerichte tools voor haren

Om de haren die toch door het huis zwerven gemakkelijk op te ruimen, gebruik je geen standaard schoonmaakmiddelen. In plaats daarvan doe je er goed aan om gerichte tools te gebruiken. Zo zijn er bijvoorbeeld stofzuigers die specifiek ontworpen zijn om gemakkelijk de haren op te zuigen. Het voordeel van dit soort tools mag natuurlijk duidelijk zijn. Je kan er zeker van zijn dat de haren die door het huis zwerven ook echt opgeruimd worden. Waar een gewone stofzuiger nog weleens de kracht mist, daar is dat bij deze modellen niet het geval. Dit maakt het voor jou dus ook wel een heel stuk gemakkelijker. Je hebt veel sneller alles opgeruimd en je weet ook zeker dat het dan allemaal echt weg is.

Accepteer het haarverlies

Tot slot is er wel nog één punt van groot belang. Het is namelijk altijd zo dat jouw hond of kat haren zal verliezen. Je kunt je daar wel heel druk om maken, maar dat gaat er niets aan veranderen. Dit geldt voor elke hond en kat en het is ook nog eens een heel natuurlijk proces. Dat betekent dus ook dat je altijd met de haren te maken zal hebben. Door de huisregels en de tools om op te ruimen op orde te hebben, kan je er in ieder geval zo min mogelijk hinder van hebben. Zo heb je optimaal plezier van jouw huisdier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in