Nederland is een echt dierentuinenland en herbergt daarom ook vele dierenparken. Bekende dierenparken als Burgers’ Zoo, de apenheul en dierenpark Emmen hebben inmiddels miljoenen Nederlanders en toeristen een vermakelijk dagje bezorgd. Nederland is niet het enige land met prachtige dierentuinen. In onze omringende landen kunnen ze er ook wat van. Vandaar wat informatie over de grootste en bekendste dierentuinen van Antwerpen, Berlijn, Londen en Wenen.

Antwerpse Zoo

Dit is een van de oudste dierentuinen ter wereld en vind zijn oorsprong op 21 juli 1843. Deze dierentuin ligt zeer centraal in Antwerpen nabij het centraal station. Deze dierentuin, gelegen in het groene hart van de stad, herbergt momenteel meer dan 5000 dieren. Een wandeling in deze dierentuin staat garant voor een ontmoeting met ontelbare diersoorten van Aardbeikikkers tot en met de Zwarte rat. De entree van deze dierentuin bedraagt € 18,50 voor volwassenen (vanaf 12 jaar )op basis van een dagticket.

Zoologischer garten Berlijn

Dit is de oudste dierentuin van Duitsland en vindt zijn oorsprong in 1844. De dierentuin ligt centraal in het centrum en is met zijn 13.300 dieren en ruim 1400 soorten een van de meest diverse ter wereld. Een van de grootste publiektrekkers zijn tegenwoordig de reuzenpanda’s, het nijlpaardenhuis en het gemoderniseerde aquarium. Een bezoek aan deze dierentuin maakt een stedentrip naar Berlijn dan ook compleet. De entree van deze dierentuin bedraagt € 18,50 voor een combinatieticket met aquarium. Voor kinderen is de prijs € 9,00. De prijs zonder het aquarium is respectievelijk € 12,00 en € 6,00.

London Zoo

De dierentuin van Londen is de oudste wetenschappelijke dierentuin ter wereld en opende zijn deuren in 1828. Vandaag de dag biedt deze dierentuin plaats aan 650 verschillende diersoorten. Een interessant onderdeel van deze dierentuin is het vlinderparadijs. Deze plek herbergt een groot aantal verschillende soorten vlinders die werkelijk een lust voor het oog zijn. De entree van deze dierentuin bedraagt £ 16,80 voor volwassenen en £ 13,30 voor kinderen.

Tiergarten Schönbrunn Wenen

Deze dierentuin, opgericht in 1752, geldt als het oudste dierentuin ter wereld. Het bevindt zich in de tuinen van het keizerlijk paleis Schönbrunn te Wenen. Ook deze dierentuin heeft een enorme internationale bekendheid verkregen door zijn vele soorten dieren, de nabijheid van het keizerlijk paleis en de innige liefde tussen de reuzenpanda’s. De entree van deze dierentuin bedraagt € 14,00 voor volwassenen en € 6,00 voor kinderen van 6 tot 18.

Er zijn, naast deze dierentuinen, genoeg andere dierentuinen die de moeite van een bezoek waard zijn. Enkele dierentuinen die eveneens gelokaliseerd zijn in de buurt van grote steden zijn:

  • Het Zoo Aquarium in Madrid
  • Giardino Zoologico di Roma in Rome
  • Zoo Zürich in Zürich
  • Zoo Praha in Praag
  • Zoo København in Kopenhagen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in