Engelse buldoggen zijn heel anders dan andere buldoggen, ze zijn specifiek van een bepaalde streek en hebben in vergelijking met andere buldoggen heel speciale kenmerken. De naam ‘buldog’ werd rond 1568 voor het eerst gebruikt. Er is een theorie dat ze in Engeland zijn gefokt door de mastieff en de mopshond te kruisen. Maar de mopshond kwam pas eind zestiende eeuw naar Engeland, dus dat ras kan niet aan de buldog verwant zijn.

Zes details over Engelse buldoggen

  1. Ze hebben een levensverwachting van acht jaar, al kunnen ze soms ook langer of korter leven.
  2. Ze hebben vaak een nest van 4 of 5 pups. En omdat ze zo’n grote kop hebben is het heel waarschijnlijk dat ze via de keizersnede ter wereld komen!
  3. Binnen zijn ze erg passief en ze hebben veel lichaamsbeweging nodig.
  4. Engelse buldoggen zijn heel gevoelig voor warmte en kou.
  5. Deze honden zijn gefokt voor wrede sporten, om de koninklijke familie en andere inwoners van Londen en heel Engeland te vermaken.
  6.  Ze kunnen heel goed met kinderen overweg.

Eigenschappen

Engelse buldoggen zien er misschien een beetje angstaanjagend uit, maar in feite zijn ze heel vriendelijk en aanhankelijk. Maar als ze in de gaten hebben dat er een indringer is, dan reageren ze zoals elke hond. Deze buldoggen zijn heel goed te trainen als ze eenmaal doorhebben dat jij de ‘alfahond’ bent, maar kunnen in de war raken als ze denken dat ze dat zelf zijn. Dus als je ze wilt trainen, zorg dan dat je ze laat beseffen dat jij de baas bent! Het trainen van je Engelse buldog hoeft niet moeilijk te zijn als je deze hond maar heel vroeg leert socialiseren. Dat is voor dit ras van essentieel belang.

Uiterlijk en kenmerken

Engelse buldoggen hebben een zwaar lijf en krachtige, grote kaken. Op hun schedel en voorhoofd hebben ze poriën en geplooide huid. De kleine staart heeft een krul en wordt vrij dicht bij de grond gedragen. Grappig aan Engelse buldoggen is dat de ondertanden soms verder naar voren staan dan de boventanden, een typerend kenmerk van dit ras. Ze staan bekend als luide snurkers en hebben ook de neiging tot slobberen en kwijlen, dus pas op als je ze je een natte zoen willen geven! Daarnaast hoeven ze maar heel weinig gekamd te worden.

Dit hondenras is erg vriendelijk en geliefd. Ze houden van aandacht en vragen hier dan ook voortdurend om. Wees bereid ze alle liefde te geven die je in je hebt! Als je op zoek bent naar een hond die zich aan elke omgeving kan aanpassen en je ook een aanhankelijke metgezel wilt, dan is dit je hond! Als je buldog eenmaal aan je gewend is, zul je al gauw tegen jezelf zeggen: Ik heb de beste hond ter wereld!                       

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in