Eén van de vele avonturen die ik mocht beleven tijdens de jaren die ik op de Canarische Eilanden heb verbracht. Daar ik als vrije kunstenares vaak zonder geld op pad was, kwam ik in de meest uiteenopende situaties. Mensenkennis doet men dan vanzelf op en met een groot portie humor en openheid tegenover het leven, waren dat hele interessante ervaringen, waar ik dankbaar voor ben en die ik graag wil delen.  

Weer dakloos

""

Als vrije kunstenares op een eiland leven mag aantrekkelijk klinken, maar is niet altijd even makkelijk. Weer dakloos! Nee, schreeuwde het in me. Weer op het strand slapen, daar had ik echt geen zin meer in. Ik zat aan de oceaan een potje te janken. Ineens schoot me een kennis te binnen. Die duitse, gepensioneerde travestiet. Hij had ooit tegen me gezegd, dat ik in nood bij hem aan kon kloppen. In mijn vertwijfeling belde ik hem op en hij stemde gelijk toe. Ik was opgelucht. Maar ik had geen idee wat me te wachten stond. Achteraf legde hij me uit, dat hij direct ja had gezegd, omdat hij die avond aangeschoten was en een joint gerookt had. Opgelucht ging ik op weg naar het tot appartementen omgebouwde hotel waar hij woonde. Toen hij de deur voor me opende, bekeek hij me van boven naar beneden zei met een vriendlijk lachje: "Kom binnen." Op zijn vraag wat er gebeurd was, legde ik het hem zo kort mogelijk uit. Toen we zijn appartement binnenkwamen, dacht ik meteen, godallemachtig, waar ben ik nu beland. Het was vol, propvol.

Twee zwarte katers

Ik kwam hem wekelijks tegen op de vlooienmarkt, maar dat hij zoveel verzamelde, daar had ik geen idee van. En afgezien van allerlei prullaria en kitsch, stonden er ook nog in alle kamers dozen vol met kleding uit de boetiek die hij volgens hem ooit had gehad. Maar goed, ik had een dak boven mijn hoofd. Hij bood me vriendelijk een kop koffie en een joint aan. We gingen op zijn balkonnetje zitten. Ook hier stond het vol met planten, bezems, bakken vol met bloemen enz. Zijn twee zwarte katers kwamen me nieuwsgierig besnuffelen en vonden me wel aardig, want één van hen sprong op mijn schoot. Dat viel wel in de smaak bij meneer de travestiet.

Huur betalen, schoon maken en sex

Hij legde me, met een vaag glimlachje op zijn gezicht uit, hoe de regels bij hem in huis waren. Hij wilde dat ik huur betaalde, maar ik had geen cent te makken. Nou, dan moest ik hem maar helpen schoonmaken, want hij had zijn arm gebroken en kon wel een beetje hulp gebruiken. Hij liep inderdaad met een arm in het gips. Toen ik vroeg, hoe dat nou toch gebeurd was en grappig wilde zijn, door de opmerking te maken, ben je soms gestruikeld op je naaldhakken, knikte hij alleen maar bevestigend. Ik kon mijn lachen echt niet inhouden, maar hij vond het zelf ook nogal grappig. We grinnikten er samen om. Afgezien van het schoonmaken, deelde hij me ook mee, dat hij met me wilde neuken. Ook in deze termen. Ik zat hem blijkbaar een beetje verbouwereerd aan te kijken, want zijn volgende reactie was, ja, ik hou er dan wel van om in dameskleding rond te lopen, maar ik ben geen flikker hoor. Ik legde hem meteen uit, dat hij dat wel kon vergeten. Schoonmaken ok, maar het bed met hem delen, nee, dat ging toch echt te ver. Ik vond hem een beetje griezelig. Stel je voor, een overgeile, hypocriete, gepensioneerde dominee, die nu als travestiet op Tenerife woont. Ja, hier is echt alles mogelijk hoor.

Gedeelde vreugde is dubbele vreugde

Hij wees me de kamer waar ik kon slapen. Er zat jammer genoeg geen slot op de deur, maar goed, als je op het strand kunt slapen in je uppie zonder angst, dan kun je het ook nog wel tegen een travestiet op nemen nietwaar. Zo groot was hij niet, dus als het er op aan zou komen, dan kon ik hem wel aan. Hij wilde het wel een paar weken met me proberen. Hij liep naar zijn slaapkamer terwijl ik op het balkon mijn koffie en jointje zat te genieten. Beneden zag ik een grote tuin met een enorm zwembad, waar ik gebruik van mocht maken. Een paar maal heb ik een goede vriend, die in een leegstaande bakkerij woonde, naar binnen gesluisd, want gedeelde vreugd is dubbele vreugd. Niemand kon er iets van zeggen, want mijn vriend was mijn gast en ik was wederom gast van die travestiet.

Een gebloemde damesduster

Na een paar minuten kwam de gepensioneerde dominee weer uit zijn slaapkamer tevoorschijn, gekleed in een gebloemde damesduster, met daaronder een body, waar een vrouw sexy in uit zou zien, maar bij hem stond het gewoonweg belachelijk. Bin ich nicht hübsch, vroeg hij aan mij, met een verwachtingsvolle blik in zijn ogen. Ik zei gedwee, ja hoor, heel hübsch. Jeetje, dacht ik, krijg nou wat vent, je bent toch echt niet goed wijs. Maar goed, ik ben een tolerant mens, ieder zijn meug niet waar? De volgende dag ging ik in zijn keukentje aan de slag. Ik had besloten, iedere dag twee uurtjes voor hem te werken. Zijn katers en ik waren binnen de kortste keren dikke vriendjes.

Vlinder geboorte

""

Op het balkon stonden twee planten waar vlinders op gaan zitten. Ik ben gek op vlinders. Op één van die planten, zaten twee poppen die op barsten stonden. Na verloop van een paar dagen, kon ik toekijken hoe die vlinders geboren werden. Geweldig.

Minder prettig was, dat ik op een ochtend wakker werd met zijn hand op mijn borst. Hij zat op de rand van mijn bed, weer met dat rare glimlachje op zijn gezicht. Met een wild gebaar sloeg ik zijn hand weg. Gadverdamme, nou begon ik hem echt griezelig te vinden. Hij deed me toch werkelijk het voorstel het gewoon een keertje met hem te proberen, misschien vond ik het wel leker. Forget it, was het enige wat ik kon zeggen. Ok, antwoorde hij en verliet mijn slaapkamer. Nou ja, slaapkamer, het stond vol met allerlei dozen met dameskleding, ondergoed, sexy frutsels, sieraden enz. Alles wat het hart van een vrouw begeert, was hier in overvloed aanwezig. En wat niet in de dozen paste, hing aan allerlei geïmproviseerde kledingstangen.

Ook nog exhibitionist

Meneer de travestiet ging op straat normaal als man gekleed. Wel vlot hoor, met leren vestjes en zo. Maar zodra hij thuis kwam moest hij zich in dameskleding gooien. Hij legde me uit, dat zijn moeder altijd gewenst had dat hij een meisje was. Ze had hem als klein kind al jurkjes aangetrokken, omdat hij haar wens naar een dochter moest vervullen. Ja, kan best, dacht ik, maar daar kan ik toch niets aan doen. De laatste avond dat ik aanwezig was in zijn appartement, ging hij echt te ver. Hij zat op de bank, natuurlijk in zijn duster, met daaronder twee pettycoats over elkaar heen. Een rose en een lichtgroene. Hij keek me aan met zijn vreemde, scheve blik en zei: "Kijk eens, wat ik voor je heb." Hij beurde zijn pettycoats op en zat in zijn blote niksie. Verwachtingsvol keek hij me aan. Ook nog exhibisionist, dacht ik bij mezelf. Ik reageerde alleen maar met de woorden: "Dank je, ik ben vegetarier en dat worstje maakt je niet aantrekkelijker." Met een plof liet hij zijn pettycoats vallen en deed zijn duster dicht. Hij schakelde de televisiezender om van de christelijke uitzending waar hij regelmatig naar keek. Ineens zag ik twee lesbiennes met elkaar aan de gang. Wat nou weer? Tijd om te gaan meisje, dacht ik, dus ging ik. Waar naar toe? Geen idee. Weer een oplossing zoeken, zoals altijd. Ik begon het een beetje zat te worden op deze manier. Ik was tenslotte ook geen twintig meer.  

""

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in