Als het deze zomer eens slecht weer is, dan kunt u altijd naar de bioscoop gaan. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste films die in juli en augustus in de zalen draaien.

Cars 2

Dat ook sequels kunnen werken, heeft Pixar al bewezen met onder meer de succesvolle Toy Story-trilogie. Nu krijgt ook Cars een vervolg. Bliksem McQueen en zijn goede vriend Mater (Takel) trekken ditmaal naar Japan en Europa voor hun eerste grote Grand Prix. Mater raakt onderweg echter betrokken bij een internationaal spionagecomplot… De film is vanaf 6 juni te zien in de meeste bioscopen.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

Met deze film komt er na 10 jaar een einde aan de Harry Potter-filmreeks. In dit laatste deel zal Harry, vertolkt door Daniel Radcliffe, meer dan ooit met de dood te maken krijgen. Toch kiest hij ervoor om de zoektocht naar de Gruzielementen voort te zetten. Hij krijgt hierbij de hulp van zijn beste vrienden Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson). De hamvraag van de film is natuurlijk of het Harry zal lukken om Voldemort weer sterfelijk te maken en hem voorgoed te verslaan. Het antwoord op deze vraag is vanaf 13 juli te zien in de bioscoop.

Kung Fu Panda 2

Ook van Kung Fu Panda is er deze zomer een sequel in de zalen. Po moet het deze keer opnemen tegen een nare tegenstander die met een geheim wapen China probeert te veroveren en Kung Fu wilt uitroeien. Om de vijand aan te kunnen, zal Po echter eerst zijn mysterieuze verleden moeten ontrafelen om zo de juiste krachten uit zichzelf te kunnen halen. Angelina Jolie, Jack Black en Dustin Hoffmann spreken de stemmen in van de hoofdpersonages van deze film, die sinds 15 juni in de zalen loopt.

Larry Crowne

Je bent nooit te oud om te leren. Dat blijkt toch uit de feelgoodkomedie Larry Crowne, die geschreven en geregisseerd is door Tom Hanks. Hanks speelt ook de hoofdrol, namelijk die van de sympathieke supermarktmedewerker Larry, die plotseling ontslagen wordt. Larry beslist hierop om terug te keren naar de schoolbanken en zo een tweede jeugd te beleven. Bovendien wordt hij verliefd op de mooie lerares Mercedes, die gespeeld wordt door Julia Roberts. Larry Crowne is vanaf 4 augustus te zien in de cinema.

Rise of the Planet of the Apes

Vele filmliefhebbers hebben wel al eens de sciencefictionfilm Planet of the Apes uit 1968 gezien, of misschien de remake van Tim Burton uit 2001. Op 18 augustus komt er ook een prequel uit van deze klassieker. De prequel speelt zich af in het huidige San Francisco. Daar houdt de wetenschapper Will Rodman zich bezig met genetische manipulatie op apen in de strijd tegen Alzheimer. Eén van de proefdieren, genaamd Caesar, slaagt er echter in zich intellectueel te ontwikkelen, met alle rampzalige gevolgen van dien.

The Smurfs

Op 3 augustus komt de langverwachte 3D-film The Smurfs over de gelijknamige blauwe wezentjes in de zalen. In de film komen de Smurfen, nadat ze gevlucht zijn voor de slechte tovenaar Gargamel en zijn kat Azraël, via een magische doorgang terecht in New York. Al zijn ze daar echter ook niet veilig… Deze film is ideaal voor de kids en ook de ouders zullen zich kunnen amuseren. Bovendien zijn de makers erin geslaagd de popzangeres Katy Perry te strikken om de stem van Smurfin in te spreken. Daarnaast nemen ook Alan Cumming, Neil Patrick Harris en Wolfgang Puck de stem van één van de blauwe kereltjes voor hun rekening.

Het Laatste Nieuws, 2 en 3 juli 2011, pagina 52 en 53
Story, 21 juni 2011, pagina 14
http://www.moviemeter.nl/film/64109
http://www.moviem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in