Acteren is een uitzonderlijke kunstvorm die je alleen kunt volhouden als je met die kwaliteiten bent geboren of hard hebt geoefend om acteur te worden. Volgens mij kun je niet zomaar van de ene dag op de andere acteur worden; om dat voorrecht te bereiken moet je echt hard oefenen. Je moet vaardigheden hebben, een hoop zelfvertrouwen, de juiste expressie en de juiste houding.   In dit artikel wil ik je een paar zeer goede tips en suggesties geven die een grote steun zijn om een goede acteur te worden.

  1. Heb de passie. Als je echt iets wilt bereiken, is het van het grootste belang dat je enthousiast bent en over een sterke wilskracht beschikt. Of je nu op het toneel acteert of in een film, je moet je uiterste best doen. Wees nooit bang het onmogelijke te doen, stel jezelf een doel en zet alles op alles om dat te bereiken. Kies altijd een project waar je volledig in gelooft en probeer altijd honderd procent te geven.
  2. Werk aan je vaardigheden. Vaardigheden zijn van cruciaal belang voor een goede acteerervaring; heb je die vaardigheden niet, dat wordt het erg moeilijk om in deze branche te overleven. Niet iedereen heeft opmerkelijke talenten, maar je vaardigheden kunnen je acteerloopbaan een duw in de goede richting geven. Je moet lange dagen maken onder hoge druk om je doel, een succesvol acteur worden, te bereiken.
  3. Oefenen en trainen. Dat oefening kunst baart is maar al te waar. Als je echt wilt leren, moet je een positieve houding hebben. Sluit je aan bij een plaatselijke theatergroep en ga er steeds van uit dat al het werk dat je kunt krijgen goed werk is. Laat nooit de moed zakken; neem acteerlessen en neem goed ter harte wat ze je leren. Daarnaast kun je ook lessen in gezichtsexpressie en zelfs danslessen gaan volgen.
  4. Geduld. Vaak wordt gezegd dat geduld de sleutel tot succes is. Je moet onder geen enkele omstandigheid je geduld verliezen. Laat ook de moed niet zakken als het werk waar je naar op zoek bent zich niet voordoet. Probeer naar nieuwe audities te gaan en leg contact met zo veel mogelijk invloedrijke mensen.
  5. Doorzetten. Laat niet de moed zakken en blijf niet thuis zitten, probeer de realiteit van deze wereld onder ogen te zien. Je krijgt geen goed werk door thuis op de bank te zitten. Ga naar feesten en andere sociale gelegenheden en stuur je cv naar goede regisseurs en scenarioschrijvers.

Ziedaar enkele zeer nuttige tips die je zeker ter harte moet nemen om te bereiken wat je wilt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in