Wil je dit  jaar een luxe cruise maken? Een luxe cruise is waarschijnlijk de geweldigste reis die een gezin kan ondernemen. Als je alleenstaand bent, of een echtgenoot en kinderen hebt, of die ene speciale persoon, je moet een reis op de grote oceanen zeker overwegen. Hier een paar punten om aan te denken als je op zoek bent naar de ideale cruise voor jou.

Keuze van een cruiseschip

Als je eenmaal de gewenste bestemming hebt bepaald, is de meest essentiële keus vervolgens die van een cruiseschip. Met bijna tweehonderd schepen in meer dan twintig belangrijke cruiselijnen lijkt dat een hele klus, maar je zult ontdekken dat het gemakkelijker is dan je denkt.

Zorg dat je een vakantielijn kiest die past bij je karakter en bij je verwachtingen voor de reis. Overweeg je een gezinsvakantie? De luxe cruiseschepen van Walt Disney richten zich bijvoorbeeld op jonge gezinnen en jongelui, maar Royal Carribean heeft ook een prima reputatie wat  betreft gezinsvriendelijke schepen en uitstekende programma’s voor tieners. Als je het meest geschikte cruiseschip zoekt voor je huwelijksreis: Princess staat voor romantiek, en Windstar of Regent Seven zijn toegerust voor chique en intieme privé-ervaringen.

Beslis voor jezelf of je vooral tijd wilt doorbrengen op de vakantiebestemming of hoe je je tijd op het schip zelf wilt besteden. Alle cruiseschepen, bahalve de allerkleinste, bieden faciliteiten als sauna’s, gyms, optredens of amusement en een breed scala aan dinermogelijkheden. Reizigers die vooral geïnteresseerd zijn in de reisbestemming zelf zullen ontdekken dat Carnival bekendstaat de beste activiteiten aan wal aanbiedt, maar dat lijnen met kleinere schepen soms aanmeren in kleinere, maar ook specaculaire havens waar de groet schepen niet in passen.  

Maar als je vooral op het schip zelf actief wilt zijn, moet je misschien Norwegian overwegen, dat cruiseschepen heeft die bekendstaan om hun accommodatie maar ook om hun amusement. Norwegian is ook wat informeler dan sommige andere cruiseschepen; zo wordt er niet altijd op vaste tijden gegeten. Als je op verrukkelijke culinaire avonturen uit bent, dan staat Oceania bekend om zijn geweldige specialiteitenrestaurants en Celebrity om zijn voordelige en gevarieerde gerechten. Is luxe echter het doel, dan biedt Crystal Cruises de chicste schepen en meest verfijnde cuisine op zee, of boek bij Costa Cruises Concordia voor een heerlijke sauna.

Onnodig te zeggen dat voor veel mensen het kostenaspect beslist een belangrijke factor is. Cruises zijn onder te verdelen in diverse basisgroepen: voordelig, speciaal tarief en chic. De faciliteiten aan boord en de activiteiten aan wal spelen een rol in de prijs, maar het grootste verschil tussen de diverse types zit in de verhouding gasten-personeel. Als persoonlijke service en constante beschikbaarheid voor jou heel belangrijk is, moet je voor een luxe cruiseschip kiezen.

Luxe cruiseschepen zijn er in verschillende afmetingen, al zijn de afmetingen niet altijd het belangrijkste. Cruise West en SeaDream Yachts bieden juist heel compacte boten met minder dan driehonderd reizigers. Kleinere boten geven je een intiemer gevoel en dankzij hun geringere capaciteit kunnen ze kleinere en minder bbezochte havens aandoen. Een nadeel is dat kleinere schepen niet het amusement van de groetere schepen kunnen bieden. Als je aanleg hebt voor zeeziekte is een groeter schip onbetwistbaar de beste optie. Hoe groeter het schip, hoe minder je merkt van het deinen van de zee. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in