Twitter is niet meer weg te denken van internet. Dit social media platform wint meer en meer aanhangers. Je kunt er prima op de hoogte blijven van het wel en wee van je familie, vrienden en collega's, maar je vindt er ook interessants 'tweets' van beroemdheden. Wie is nu echt de moeite waard om te volgen? Veel beroemdheden gebruiken Twitter alleen om wat mededelingen te doen. Of ze hebben zich aangemeld op Twitter maar schrijven nooit iets. Saai! Een serie artikelen over leuke twitteraars met deze keer: zangers en zangeressen. 

Een paar aanraders voor jou om in je lijstje "following" te zetten:

Zangers en zangeressen

@ladygaga

De zangeres Lady Gaga is de populairste van alle beroemdheden op Twitter. Ze heeft meer dan 11 miljoen volgers en is daarmee nog net iets gewilder dan meisjesidool Justin Bieber. Groot verschil tussen de twee is dat Justin graag complimentjes aan zijn adres 'retweet' maar dat Lady Gaga meer de dialoog zoekt met haar fans die ze "monsters" noemt. Toen Gaga de 10 miljoen bereikte, schreef ze: "10MillionMonsters! I am speechless, we did it! It's an illness how I love you. Leaving London smiling".

@Pink

Deze dame is ook graag gezien met 4,3 miljoen volgers. Pink, zangeres uit de Verenigde Staten, is een actief twitteraar en gebruikt haar account om in contact te treden met haar fans. Pink neemt de tijd voor haar volgers. Voorbeeldje: als ze op een vliegveld zit te wachten op haar vliegtuig dat vertraagd is, kondigt ze aan "Allright, flight delayed 3 hrs.. so let's get this Twitter party started. Who wants some?". Vervolgens beantwoordt ze allerlei vragen van haar fans.

@GeorgeMichael

Met ruim 1.100 'tweets' is George Michael een actieve twitteraar te noemen. Hij heeft in een paar maanden tijd ruim 180.000 volgers verzameld. George Michael's account is vooral leuk omdat de zanger zich hardop dingen af lijkt te vragen en dat dan maar gewoon op Twitter zet. George Michael regelde via Twitter een kado voor het huwelijk van Prins William en zijn Kate. Een voorbeeldje van zijn openhartige 'tweets': "I have never and will never apologise for my sex life! Gay sex is natural, gay sex is good! Not everybody does it, but.. haha." George reageert hiermee op een krantenartikel waarin gesuggereerd wordt dat hij zijn excuses aanbiedt voor zijn sexleven. Hij maakt in meerdere tweets duidelijk dat hij daar zijn excuses absoluut niet voor aan heeft geboden.

@IlseDeLange

Jazeker, er schrijven ook beroemde Nederlandse artiesten op Twitter! De Twentse zangeres Ilse de Lange is een actieve twitteraar. Ze schreef al 2.500 'tweets' voor haar 58.000 volgers. "Twitter is zo in het moment, dat vind ik echt leuk! Vaak is mijn moeder me voor en vraagt: heb je dit al gelezen, heb je dat al gelezen? Dus ik heb een soort live feed van mijn moeder", zegt Ilse tijdens een fanmeeting in Arnhem in 2010. Ze twittert nog steeds met evenveel enthousiasme.

Zit je idool hier niet tussen?

Er zijn nog veel meer muzikanten op Twitter te vinden: @Beyonce, @Shakira, @Ricky_Martin, @Jan_smit, @Kylieminogue, @50cent, @Amywinehouse, @Britneyspears, @BrunoMars, @Tattooben, @JanetJackson, @JLo, @Justinbieber, @Jtimberlake, @Katyperry, @Borsato, @nickensimontwit, @waylonline en nog veel meer.

Hoe weet je zeker of het "de echte" is?

Twitter geeft een 'tag' aan accounts van artiesten. Achter de naam van de persoon staat een blauw tekentje met daarin een wit vinkje. Deze accounts zijn geverifieerd door Twitter. Hou er rekening mee dat Twitter niet alle Nederlandse artiesten kent of herkent.

Artikelen over andere interessante twitteraars

Modellen en ontwerpers

Sportmannen

Poltici

Parodieën op beroemdheden

Cabaretiers

www.twitter.com, www.youtube.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in