Nog enkele dagen en dan is het zo ver: het vierde deel van de wereldberoemde 'Pirates of the Caribbean' zal voor het eerst in Nederland te zien zijn. Dit deel draagt de naam 'On Stranger Tides' en zal als eerste deel van de filmserie ook in 3D worden vertoond. Alle drie voorafgaande delen werden stuk voor stuk een groot succes, dus Nederland wacht vol spanning en met hoge verwachtingen op dit nieuwe deel, waarin kapitein Jack Sparrow samen met Barbossa op zoek gaat naar de fontein van de eeuwige jeugd.

Trilogie

In 2003 kwam het eerste deel van 'Pirates of the Caribbean' uit, genaamd 'The Curse of the Black Pearl'. Dit deel werd ondanks de scepsis omtrent het in het verleden vaak geflopte piraten-thema een groot succes, won maar liefst 26 prijzen en werd ook nog eens voor 68 andere prijzen genomineerd. Dit motiveerde de regisseur Gore Verbinski natuurlijk om in 2006 een volgend deel uit te brengen, dit keer met de titel 'Dead Man's Chest'. Na twee dagen had de film al 100 miljoen dollar opgeleverd en daarmee een record gebroken. Met 29 prijzen overtrof deze film zelfs het eerste deel van de pirates-serie, alhoewel het aantal nominaties aanzienlijk minder was. Deze keer waren de media en het publiek niet verbaasd en ook de regisseur had het succes al van verre zien aankomen: de opnames voor deel drie 'At World's End' waren reeds voor de première van het tweede deel gestart en in 2007 kwam de film uit. Dit derde deel van de trilogie won 'slechts' 16 prijzen, maar dit ontmoedigde Gore Verbinski niet zich twee jaar later te storten op een vierde deel, 'On Stranger Tides'. Het grote succes van de inmiddels vier-delige filmserie is natuurlijk vooral te danken is aan de komische rol van Jack Sparrow, gespeeld door niemand anders dan Johnny Depp.  

Darkride en shoot-the-chute

Na de grote bioscoop-successen van 'Pirates of the Caribbean' schoten de Jack-Sparrow-computergames, -boeken en -bordspellen als paddestoelen uit de grond. In verschillende Disneyland pretparken werden zelfs 'Pirates of the Caribbean attracties' in de vorm van een darkride (themarit) en shoot-the-chute (wildwaterbaan) geopend. Fout. Wat maar weinig mensen weten, is dat deze attracties al voor de filmreeks bestonden en hier zelfs de basis voor vormden. De eerste Pirates of the Caribbean attractie werd geopend in 1967 en maakte een boottocht langs piraten en kanonnen met op de achtergrond het tevens in de film gebruikte Disney-nummer Yoho (A Pirate's Life for Me). De bewegende Barbossa en Jack Sparrow poppen werden pas in 2003 en dus na het uitkomen van 'The Curse of the Black Pearl' toegevoegd.

Toekomst voor Jack Sparrow?

Het script voor een vijfde deel is inmiddels al afgerond en er zijn reeds plannen voor het zesde deel van Pirates of the Caribbean. Johhny Depp is echter iets minder enthousiast. Volgens hem was het filmschema voor het tweede en derde deel van de filmserie te zwaar, aangezien tussen beide premières slechts een jaar tijd zat en de opnames grotendeels gelijktijdig verliepen. Depp vindt dat het tijd is voor een pauze. 'They should be special, just like they are special to me', zegt hij. Het vijfde deel van de film zal dus hoogstwaarschijnlijk nog even op zich laten wachten en de echte pirates-fans zullen zich in de tussentijd moeten vermaken met de eerste vier delen.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Pirates_of_the_Caribbean_(attractie)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pirates_of_the_Caribbean_(films

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in