Al vanaf dat ik mij kan heugen ben ik stapelgek op stripboeken, en dan het liefst die van Disney, van oom Dagobert (avonturen van een steenrijke eend) of de donald Duck pocketseries, maar ook suske en wiske, asterix&obelix, lucky luke en kuifje heb ik in grote aantallen. En nu.

Ja daar zit ik dan mooi mee, heb ik zo'n 30 jaar lang stripboeken verzameld die nu eigenlijk een grote berg vormen op de zolder van mijn ouders. En daar zitten de mooiste exemplaren stripboeken tussen waaronder veel oude Dagobert Duck stripboeken van de eerste druk in perfecte staat, want die berg die ze vormen is maar fictief. Zeker 70% van mijn verzameling bestaat uit de stripverhalen die gemaakt zijn door Carl Barks Ook heb ik veel andere stripboeken die ik telkens weer opnieuw wissel bij mijn ouders als ik de vorige lading weer 5 tot 10 keer doorgelezen heb. Daaarbij heb ik ze toch allemaal al eens gelezen waardoor ik eigenlijk al de verhalen wel ken terwijl je als je er 1 een flinke tijd niet hebt gelezen er toch weer als ware hij nieuw van genieten. Daarbij nogmaals vormt mijn verzameling strips ook gewoon een heel mooi aanzicht als je de series die ik heb allemaal achter elkaar op een rij zet, en je er een beetje in verdiept, dan waan ik me absoluut in zo'n stripverhaal, echt geweldig.

Dus ook erg graag lees en verzamel ik de stripverhalen van o.a. Lucky Luke, de man die sneller schiet dan zijn schaduw, waar een andere interesse van mij in word verwerkt, namelijk the wild west life in Amerika in de 19de eeuw.

Kuifje de journalist/ detective, samen met kapitein Haddock, en de Janssens. Ik weet het niet, maar erg leuke verhalen, over de wereld beroemde Kuifje van Herge die allerlei spannende avonturen beleefd.

Asterix en Obelix, heb ik ook in aardige aantallen, en zijn toch ook erg leuk, en de nodige Suske en Wiske's

En mijn Disneystrips, geschreven en getekend door vooral een man Carl Barks, een Amerikaanse man die samen met Walt Disney een uitstekend concept gecreeerd hebben, waar ik dan verzamelaar van ben.

En dus nu, ben ik onlangs vader geworden van een gelukkig gezonde zoon, die ik toch wel erg graag een betere toekomst wil bieden als die ik heb gehad. en wat heb je daar voor nodig? …., precies dus ben ik de laatste tijd een beetje niet heel erg overtuigend al, maar toch aan het kijken wat er zoal mogelijkheden zijn om die stripverzameling om te zetten in cash, zodat wij makkelijker verder kunnen. Welke ook wel weer problematisch word, want ik ben enorm gehecht aan mijn verzameling, verdikke, altijd maar die keuzes die je weer moet maken, terwijl dit dan ook nog eens een luxe probleem is.

Affijn ik kom er op den duur zeker wel een keer uit en in de tussentijd blijf ik gewoon verder bouwen aan deze geweldige hobby, in de ultieme hoop dat ik ooit eens op een dag als door een wonder rijk word, en dan ga ik mijn hele verzameling opslaan in een mooie grote bibliotheek, en aangezien ik dan toch rijk ben vraag ik geen entreekaartjes, zodat iedereen kan genieten van deze geweldige verhalen.

Bedankt en een prettige dag voor morgen,

Hartelijke groet,

Banzaigo

P.s. Verdikke ik kom vier letters tekort dus, nu niet meer. gr

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in