Loopt het water u in de mond bij heerlijke paprika's, chorizo en dit samen verwerkt in één gerecht? Dan ben ik zeker dat volgend recept u zeker zal aanspreken.

Bereidingstijd: +/- 45 minuten.

Benodigdheden voor 4 personen:

– 700 gram bloemige aardappelen, in blokjes gesneden

– 3 eetlepels olijfolie

– 1 ui, in halve ringen

– 2 teentjes knoflook, geperst (heeft u niet graag look, dan kunt u dit eruit laten)

– 400 gram pomodorotomaten, uit blik, fijngesneden

– 150 gram chorizoworst (liefst pikante), in plakjes

– 1 groene paprika, zaadlijsten verwijderd, in reepjes

– 1/2 theelepel paprikapoeder

– 25 gram ontpitte zwarte olijven, gehalveerd

– 8 eieren

– zout en peper

– 1 eetlepel fijngesneden peterselie

– knapperig brood, voor erbij  (stokbrood, houthakkersbrood, brood op traditionele wijze gebakken,…)

Bereiding:

  1. Doe de aardappelen in een pan met kokend water en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar. Giet ze af en houd ze apart.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Bak hierin de ui en knoflook 2-3 minuten op een laag vuur, tot de ui zacht is.
  3. Voeg de tomaten toe en laat ze op een laag vuur in ongeveer 10 minuten iets inkoken.
  4. Roer de aardappelen, chorizo, groene paprika, het paprikapoeder en de olijven erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Doe alles in een lage ovenschaal.
  5. Maak met de bolle kant van een lepel 8 kuiltjes in het mengsel en breek in elk kuiltje voorzichtig een ei. Voeg zout en peper toe. Bak de schotel 5-6 minuten in een op 220° voorverwarmde oven, tot de eieren gestold zijn. Hier beslist u natuurlijk zelf hoe hard uw eieren moeten gestold zijn, laat het wat langer in de oven als u dit liever harder gestold heeft of plaats het juist niet zo lang als u liever heeft dat uw eiwit amper gestold is. Vergeet zeker niet te kruiden.
  6. Bestrooi de aardappelen met wat fijngesneden peterselie en serveer dit dan meteen met knapperig brood.

 

Geniet van dit ontzettend heerlijk zuiders gerecht en laat de smaken u naar het prachtige Spanje brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in