Loopt het water u in de mond bij heerlijke paprika's, chorizo en dit samen verwerkt in één gerecht? Dan ben ik zeker dat volgend recept u zeker zal aanspreken.
Bereidingstijd: +/- 45 minuten.
Benodigdheden voor 4 personen:
– 700 gram bloemige aardappelen, in blokjes gesneden
– 3 eetlepels olijfolie
– 1 ui, in halve ringen
– 2 teentjes knoflook, geperst (heeft u niet graag look, dan kunt u dit eruit laten)
– 400 gram pomodorotomaten, uit blik, fijngesneden
– 150 gram chorizoworst (liefst pikante), in plakjes
– 1 groene paprika, zaadlijsten verwijderd, in reepjes
– 1/2 theelepel paprikapoeder
– 25 gram ontpitte zwarte olijven, gehalveerd
– 8 eieren
– zout en peper
– 1 eetlepel fijngesneden peterselie
– knapperig brood, voor erbij (stokbrood, houthakkersbrood, brood op traditionele wijze gebakken,…)
Bereiding:
- Doe de aardappelen in een pan met kokend water en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar. Giet ze af en houd ze apart.
-
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Bak hierin de ui en knoflook 2-3 minuten op een laag vuur
,tot de ui zacht is. - Voeg de tomaten toe en laat ze op een laag vuur in ongeveer 10 minuten iets inkoken.
- Roer de aardappelen, chorizo, groene paprika, het paprikapoeder en de olijven erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Doe alles in een lage ovenschaal.
- Maak met de bolle kant van een lepel 8 kuiltjes in het mengsel en breek in elk kuiltje voorzichtig een ei. Voeg zout en peper toe. Bak de schotel 5-6 minuten in een op 220° voorverwarmde oven, tot de eieren gestold zijn. Hier beslist u natuurlijk zelf hoe hard uw eieren moeten gestold zijn, laat het wat langer in de oven als u dit liever harder gestold heeft of plaats het juist niet zo lang als u liever heeft dat uw eiwit amper gestold is. Vergeet zeker niet te kruiden.
- Bestrooi de aardappelen met wat fijngesneden peterselie en serveer dit dan meteen met knapperig brood.
Geniet van dit ontzettend heerlijk zuiders gerecht en laat de smaken u naar het prachtige Spanje brengen.